17.9.15

Αντιφασιστική συγκέντρωση,
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη,
Οδός Παύλου Φύσσα (πρώην Π.Τσαλδάρη)

Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε μόνος, όρθιος μπροστά στην αγέλη των νεοναζί του Μιχαλολιάκου, για να μην περάσουν στη γειτονιά του, για να υπερασπιστεί τους φίλους του. Η σχεδιασμένη επίθεση οργανώθηκε από το τάγμα εφόδου που είχε σταλεί από τη Νίκαια.

Με την παρουσία της Αστυνομίας, ο Ρουπακιάς δολοφόνησε με μαχαίρι στη καρδιά τον Παύλο Φύσσα ενώ τον ακινητοποίησαν άλλοι τέσσερις φασίστες. Η αντίσταση του Παύλου Φύσσα στους ναζί είναι σύμβολο για το παγκόσμιο αντιφασιστικό κίνημα.

Ξεσήκωσε το αντιφασιστικό κίνημα το 2013 και εξανάγκασε τη ΝΔ, που με τους Μπαλτάκους και την ΕΛΑΣ έκανε πλάτες στη Χρυσή Αυγή να διακόψει την ασυλία που τους παρείχε και να στείλει τις πάνω από εκατό(!) υποθέσεις στον εισαγγελέα.

Έτσι άνοιξε ο δρόμος για να φτάσουμε στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Κορυδαλλό. Οι μεθοδεύσεις για να πέσει στα μαλακά η ναζιστική συμμορία συνεχίζονται στη δίκη με σκοπό να μην έχει φτάσει καν στο σημείο κατάθεσης των γονιών του Παύλου Φύσσα, εκατό πενήντα μέρες μετά την έναρξη της. Παράλληλα, οι νεοναζί αποφυλακίζονται αφού το δικαστήριο δεν κατάφερε να προχωρήσει κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης τους....
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 25 Σεπτέμβρη, Ομόνοια 7μμ
Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.