1.12.14

Από τον Κορυδαλλό στη NASA

Αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο Κορυδαλλού (το θρυλικό σχολείο της πόλης, το πρώην Πολυκλαδικό) και την ίδια χρονιά ξεκίνησε σπουδές στο Τμήμα Γεωλογίας (με καταγωγή από την νήσο Μήλο, από την παιδική της ηλικία είχε δει σχετικά όσα δεν βλέπουν σε όλη τους τη ζωή οι άλλοι) του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί, εκτός απ΄την γενική εκπαίδευση στη Γεωλογία επικεντρώθηκε στην επιστήμη της Ηφαιστειολογίας.... και τώρα στη NASA.

Γεννημένη στον Κορυδαλλό, πριν 31 χρόνια, ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πατρών, προτού βρεθεί στο University College London, όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσής της, ενώ στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο του Παρισιού και τώρα εργάζεταιστο Jet Propulsion Laboratory της NASA..

Υπογραμμίζει ότι «η Γη είναι πανέμορφη από άκρη σε άκρη και η ευτυχία μια έννοια που δεν έχει χωρικά σύνορα». Ευχαριστεί που βρεθήκαν πραγματικοί δάσκαλοι στην πορεία της από τα σχολικά χρόνια και φρόντισαν να μεταδώσουν την ιδέα και έναν ενθουσιασμό, όπως η κα. Βεκρή και η κα. Κανελλοπούλου από το σχολείο, τη Δρ. Κάρεν Σέυμουρ από το Πανεπιστήμιο Πατρών κ.α. αλλά θεωρεί ιδιαίτερα ότι έλαβε τη μεγαλύτερη συνεισφορά αρκετά νωρίς από τους γονείς της, οι οποίοι της γνώρισαν πράγματα και της σύστησαν εμπειρίες ενώ μετά την άφησαν μόνη της να διαπραγματευτεί τη ζωή και την πορεία της.

όλο το άρθρο με κλικ εδώ.