23.1.14

Λαϊκή αγορά, Αβέρωφ & Παράσχου

Φίλες και φίλοι συνδημότες,

Στις 11 Δεκεμβρίου 2013, στο δήμο Κορυδαλλού έγινε Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα μεταφοράς της λαϊκής αγοράς από την οδό Αβέρωφ στην οδό Παράσχου. Η δική μας παράταξη δεν την ψήφησε την πρόταση μεταφοράς, δηλώνοντας απών από την ψηφοφορία.

Θεωρήσαμε ότι η απόφαση που θα έπαιρνε το Δημοτικό Συμβούλιο έπασχε, διότι θα μεταφερόταν η λαϊκή σε συνοριακό δρόμο μεταξύ των Δήμων Κορυδαλλού και Νίκαιας- Α. Ι. Ρέντη χωρίς να μας διαβεβαίωναν για την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Το θέμα παραπέμφθηκε στην διαιτησία του Περιφερειάρχη Αττικής. Τώρα λοιπόν, καταλάβαμε και εμείς όπως και εσείς οι κάτοικοι της οδού Αβέρωφ που ενδιαφερόσασταν για την μεταφορά - διότι υπάρχουν και εκείνοι που δεν επιθυμούσαν μεταφορά της λαϊκής αγοράς - ότι δεν υπήρχε συνεννόηση και συνεργασία με τον όμορο Δήμο της Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Επίσης το γεγονός ότι οι κάτοικοι της οδού Παράσχου, όπου ήδη έχουν 2 μήνες τη λαϊκή αγορά στην οδό τους, αιφνιδιαστικά θα την δεχόντουσαν και για άλλους 3 μήνες, δεν απόδιδε δικαιοσύνη!

Φυσικά η απόφαση για μεταφορά της λαϊκής αγοράς σε κάποιο άλλο δρόμο πλησίον στο καταναλωτικό κοινό της λαϊκής αγοράς Αβέρωφ, μέσα στα καθαρά όρια του Δήμου Κορυδαλλού - διότι πρέπει να συλλογιζόμαστε και τους επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών οι οποίοι είναι μεροκαματιαρήδες - δεν θα μας εύρισκε αντίθετους.

Δεδομένου ότι δεν κάνουμε αντιπαράθεση με τους δημότες, δεν καταψηφίσαμε αν και υπήρχε εχθρικό κλίμα και δικαιωθήκαμε πολιτικά. ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ την «άστοχη» πρόταση της διοίκησης μέσα στο Δ.Σ. Κορυδαλλού και το δείξαμε με την αποχή μας στην ψηφοφορία!!!

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ – ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ
Γιάννης Στ. Διάκος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού
Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού
Αιρετό μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Δ.Α.