1.2.12

Βίντεο από τις φυλακές Κορυδαλλού, επιστολές και μαύρα χάλια...

Οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους. Καταγγέλουν ότι κάποιοι έχουν ατομικά κελιά, ενώ άλλοι είναι στοιβαγμένοι σαν τα ζώα.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας του κρατούμενου Βασίλη Στεφανάκου:

Υπ' όψιν Γενικού Γραμματέα υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μαρίνου Σκανδάμη
Κοινοποίηση: Διευθυντής Φυλακών Κορυδαλλού

Παρακολουθώντας την προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης να διαχειριστεί τους «πολλούς φυλακισμένους» και βλέποντας ότι ακόμη και αυτό το μέτρο -ήσσονος σημασίας όπου απλά εξασφαλίζει λίγες θέσεις για να έρθουν οι καινούργιοι κρατούμενοι, αυτοί που θα συλληφθούν- γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης για τους σφετεριστές της ψήφου που πλέον δε μπορούν να πάνε ούτε στη γειτονιά τους. Χάνουμε κάθε ελπίδα για εκπλήρωση των αιτημάτων που κατά καιρούς επισημαίνουμε με διάφορα υπομνήματα κρατουμένων.

Ο Χατζηγάκης μας κορόιδεψε. Ο Παπαληγούρας μας κορόιδεψε. Από τον Δένδια βέβαια δεν είχαμε προσδοκίες, δεν είμαστε δα τόσο ανόητοι, αλλά από τον Καστανίδη απογοητευθήκαμε γιατί μας παρέπεμψε στις επιτροπές (καλένδες). Και τώρα εσείς. Αναρωτιόμαστε τι κάνουν αυτές οι Επιτροπές. Ακούσαμε ονόματα καθηγητών, δεν έχουμε καμία απάντηση και τα χρόνια περνάνε. Έχετε εντοπίσει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην απονομή της δικαιοσύνης. Τι κάνουμε γι' αυτό; Φοβόσαστε τα κοράκια που θα φωνάζουν: κάτω τα χέρια από την δικαιοσύνη;

Αφού βλέπω ότι εσείς δε μπορείτε να κάνετε πλέον τίποτε γι' αυτό, εμείς ξεκινάμε μία κατ' αρχάς ήπια διαμαρτυρία αρνούμενοι να μπούμε στα κελιά μας το μεσημέρι και δυστυχώς εάν κι αυτό δε ληφθεί υπ' όψιν, θα κάνουμε ότι μας φωτίσει το... «παραβατικό» μυαλό μας.
Ζητάμε τη συμμετοχή μιας Επιτροπής δικηγόρων που θα ορίσουμε εμείς οι κρατούμενοι έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε για τις προθέσεις και για την εξέλιξη των θεμάτων. Το θεωρούμε δίκαιο εκτός και αν στις ποινές κάθειρξης συμπεριλαμβάνεται και η... παύση της σκέψης.