12.11.11

Δακρυγόνα και ένταση στην Νίκαια

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και χρήση δακρυγόνων στην Νίκαια αυτή τη στιγμή σε στενά γύρω από το περιβολάκι και στην Πέτρου Ράλλη.

Σήμερα στην πόλη είναι προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις. Στον Άγιο Νικόλαο Νίκαιας από την Χρυσή Αυγή με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα της και Δημ. Σύμβουλο Αθήνας Ν. Μιχαλολιάκο η μία ενώ στο Περιβολάκι αντιδιαδήλωση της όπου ήδη υπήρξε και η επέμβαση της Αστυνομίας.

Το γεγονός της εκδήλωσεις της Χρυσής Αυγής στην Κοκκινιά του μπλόκου και των εκτελέσεων κινητοποίησε από μέρες τις δημοτικές κινήσεις, τοπικούς φορείς και αντιρατσιστικές οργανώσεις της Νίκαιας και του ευρύτερου Πειραιά όπου μετά από σύσκεψη στο δημαρχείο της Νίκαιας αποφάσισαν και διοργάνωσαν την σημερινή αντιφασιστική πορεία στο Περιβολάκι.

Για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση και ο δήμαρχος Νίκαιας κ Γ. Ιωακειμίδης χαρακτηρίζοντας τη "πέρα για πέρα ανεπιθύμητη για εμάς". Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νίκαιας, "η πόλη του Μπλόκου η ηρωική Κοκκινιά, δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιες απαράδεκτες προκλήσεις. Έχει απαντήσει με τους αγώνες της και το αίμα των παλικαριών της, απέναντι στον φασισμό. Σήμερα η πόλη μας και ο λαός της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την επιβίωση και την προάσπιση της λειτουργίας των θεσμών της Δημοκρατίας μας".

Ο κ. Ιωακειμίδης κάλεσε, τέλος, "τους πολίτες της Νίκαιας να απομονώσουν την εκδήλωση και τους διοργανωτές της, να καταδικάσουν κάθε ενέργεια που θέλει να γυρίσει πίσω τη χώρα μας σε σκοτεινές εποχές".