17.5.14

Όσοι αγαπούν τον Κορυδαλλό. Ας προσέξουν...

 
Φωτογραφίες και βίντεο από την ομιλία της υποψήφιας Δήμαρχου Κορυδαλλού "Καίτης Κυλάκου" στη Κεντρική Συγκέκρντωση του "Πάμε Αλλιώς" στον Κορυδαλλό στις 16 Μαίου 2014.

Στην εκδήλωση λόγο απεύθυναν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης ΓΟΛΕΜΗΣ & Ράνια ΣΒΗΓΚΟΥ ενώ παραβρέθηκαν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρης ΔΡΙΤΣΑΣ, Νίκαιας-Ρέντη Κώστας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ αλλά και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄Πειραια Παναγιώτης ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ.

Ακολουθεί η με ΔΤ ομιλία:

Φίλες και Φίλοι
Συνδημότες και Συνδημότισσες, σύντροφοι και συντρόφισσες, συναγωνιστές – δημοκράτες και δημοκράτισσες της πόλης Θέλω να σας πω μέσα από τη καρδιά μου Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αποψινή σας παρουσία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον αγώνα που δίνετε καθημερινά στις γειτονιές της πόλης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που κάνετε πράξη καθημερινά το αίτημα για την ανατροπή και την αλλαγή στη πόλη. Τα μηνύματα που παίρνουμε από κάθε γειτονιά του Κορυδαλλού, από τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, είναι μηνύματα νίκης είναι μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Η σημερινή αυτή καταλυτική παρουσία σας επιβεβαιώνει το μήνυμα της νίκης και της Ανατροπής. Απέμειναν δύο εικοσιτετράωρα , έως τη στιγμή της πρώτης μεγάλης νίκης για τον Κορυδαλλό και για την αυτοδιοίκηση, νίκης των ίδιων των πολιτών αυτής της πόλης. Νίκη μεγάλη, που δικαιώνει την προσπάθειά μας και αναδεικνύει το «Πάμε Αλλιώς» σε καταλύτη των εξελίξεων για την εκκίνηση μιας νέας δημιουργικής εποχής για την πόλη.

Ακούραστοι, αισιόδοξοι, ισχυροποιημένοι από τα χιλιάδες θετικά μηνύματα σας, τη διαρκή ενθάρρυνση και συμμετοχή σας, στις γειτονιές και στις πλατείες, στο διαδίκτυο, συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά στην τελική ευθεία για να διασφαλίσουμε το αποτέλεσμα της Νίκης και της Ανατροπής

Είναι απαραίτητη ανάγκη, η άμεση απομάκρυνση του κουρασμένου προσωπικού των τοπικών Διοικήσεων που λειτούργησε σε συνεργασία και ταύτιση με τις καταστροφικές επιλογές των κεντρικών κυβερνήσεων. Είναι απαραίτητο να δοθεί τέλος στο χρεοκοπημένο καθεστώς των αδιέξοδων πελατειακών σχέσεων, που κυριαρχούν δεκαετίες στη ζωή της πόλης. Η πόλη μας, δεν θα παραδοθεί, λεία ανυπεράσπιστη, σε αδιαφανή επιχειρηματικά - μεσολαβητικά συμφέροντα. Η ψήφος μας, δεν θα αφήσουμε να ερμηνευθεί ως ανοχή για τη συνέχιση των μνημονιακών επιλογών. Είναι μια ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που θέλουν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και διψάνε για την ΑΛΛΑΓΗ στην πόλη. Το αποτέλεσμα αυτό γίνεται πράξη με τη δική σας αυτενέργεια, την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη, που θα συνεχιστεί μέχρι το κλείσιμο της κάλπης. Είμαστε οι νικητές του πρώτου γύρου αυτήν την ΚΥΡΙΑΚΗ. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά. Στις 25 του ΜΑΗ το «Πάμε Αλλιώς», αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και την ευθύνη της πόλης. Πρώτη μας δουλειά, η Αποκατάσταση της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και της ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ στον τρόπο λήψης των αποφάσεων και σε όλες τις διαδικασίες οικονομικής διαχείρισης και γενικότερης λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ! ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

Μας λένε, «που θα ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;»
Είναι εκείνοι που επί χρόνια κατασπατάλησαν τους πόρους και δημιούργησαν τα πρόσθετα έξοδα συντήρησης για τη δημιουργία των μηχανισμών υποστήριξης και το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων. Είναι εκείνοι, που δεν αγωνίστηκαν δεν συγκρούστηκαν, όταν οι επιλογές των πολιτικών τους φίλων στην κεντρική εξουσία οδηγούσαν στην καταστροφή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου. Είναι κείνοι που ελάμβαναν τα χρίσματα και υποδέχονταν με αβρότητες και χειροκροτήματα τους Υπουργούς και τους Πρωθυπουργούς, είναι κείνοι που συγκροτούσαν και καθοδηγούσαν τους μηχανισμούς εκλογής των τοπικών πολιτευτών και δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν.

ΚΑΜΜΙΑ ΨΗΦΟΣ σε αυτούς, τους συνυπεύθυνους, συμπρωταγωνιστές, για τις απώλειες των κοινωνικών καταχτήσεων. Καμμία ψήφος σε αυτούς τους συνυπεύθυνους για τις απώλειες του εισοδήματός μας, για τις απώλειες της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας, για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους... Υπάρχουν συμπολίτες μας, που δεν μπορούν να ταϊσουν τα παιδιά τους, υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ρεύμα, χωρίς σπίτι, υπάρχουν χιλιάδες που ζουν με τις διαταγές πληρωμής στο χέρι, κοιμούνται και ξυπνούν με το φόβο του πλειστηριασμού. Χιλιάδες έμποροι και επαγγελματίες, ανασφάλιστοι, χωρίς εισόδημα, χωρίς φάρμακο, χωρίς εμβόλιο για τα παιδιά τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, είναι το δικό μας όπλο. Η στήριξη της κοινωνίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!
Κανείς χωρίς τροφή, φάρμακα, γιατρό και σχολείο. Χωρίς παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό. Κανένα παιδί υποσιτιζόμενο και αφρόντιστο στο σχολείο. Ο δήμος οφείλει να γίνει ασπίδα προστασίας για όσους υποφέρουν και κινδυνεύουν. Μοιράζει ραβασάκια ο απερχόμενος Δήμαρχος με τα υποτιθέμενα «επιτεύγματα» της κοινωνικής πολιτικής του. Απευθύνεται ίσως, μόνο σε κείνους τους λίγους, που κατάφεραν να εξυπηρετήσουν οι κατεστραμμένες και ανήμπορες κοινωνικές υπηρεσίες.

 ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ έμεινε πίσω, όλοι γνωρίζουν την ΑΠΟΥΣΙΑ και την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. Τίποτα δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει. Στο πρόγραμμά μας, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο Δεσμευόμαστε για την πλήρη κάλυψη των αναγκών στους παιδικούς σταθμούς, σε περιβάλλον επαρκές, ασφαλές και πολιτισμένο Κατακτούμε έκτακτο κονδύλι στους δήμους για να παρέχεται ένα γεύμα στα σχολεία. Στηρίζουμε και αναβαθμίζουμε το ρόλο του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά Τονώνουμε όλα τα κοινωνικά προγράμματα, ΑΝΑΒΑΘΜΊΖΟΥΜΕ και ΑΝΑ- ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ τις ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΔΗΜΟΥ, Επαναλειτουργεί το υποτονικό έως ανύπαρκτο πλέον «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» που όλοι το μάθαμε απέξω, με τις διαφημίσεις, εκτός από εκείνους που πραγματικά το χρειάζονται και δεν μπορούν να το έχουν... Δημιουργούμε Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, που θα παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, καθαριστικά – απορρυπαντικά και είδη ατομικής υγιεινής, σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Συνεργαζόμαστε με δίκτυα εθελοντών και κινήσεις πολιτών, αποκατάσταση της παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ για κάθε αδύναμο νοικοκυριό.

Θεσμοθετούμε το Συμβούλιο Αλληλεγγύης, βάζουμε σε τάξη την οργάνωση Αλληλεγγύης που είναι για μας θέμα ΑΡΧΗΣ είναι ΑΞΙΑ, πηγάζει μέσα από τις σοσιαλιστικές μας αντιλήψεις και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των ιδεών μας και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικής μικρο-εκμετάλλευσης. Η δική μας Αλληλεγγύη, δεν είναι απλή φιλανθρωπία, και ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΝΟΣ, η ΑΝΕΧΕΙΑ και η ΔΥΣΤΥΧΙΑ δεν μπορεί και δεν επιτρέπει ο δικός μας πολιτισμός να αποτελεί εργαλείο ψηφοθηρίας. Το «Πάμε Αλλιώς» είναι δύναμη από την ιστορία της πόλης. Είναι ΔΥΝΑΜΗ από την καρδιά της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Η πολυετής παρουσία και δράση μας, πηγάζει από τις αγωνίες των πολιτών του Κορυδαλλού και στηρίζεται στη συμμετοχή τους. Η δική μας δυνατότητα πλεονεκτεί από τη δυνατότητα των διοικήσεων που καθόρισαν τα πράγματα εδώ και πολλά χρόνια στον Κορυδαλλό σε δυο τουλάχιστον σημεία:

α) Είμαστε εκείνοι που ξέρουν και μπορούν να διεκδικήσουν τη διεύρυνση των πόρων της κεντρικής εξουσίας. Έκφράζουμε με τέσσερις μόνο λέξεις, τόσα πολλά που κανείς άλλος δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει «Αλλαγή στο Δήμο, Ανατροπή παντού». Είμαστε εκείνοι που μπορούν να το παλέψουν γι΄ αυτό, σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες, όταν οι άλλες δυνάμεις δεν αντιλαμβάνονται το δεύτερο ή δεν ενδιαφέρονται – και δεν έχουν επεξεργασία για το πρώτο. Έχει επίσης μεγάλη σημασία, ότι αυτό δεν το γνωρίζουν μόνο οι Κορυδαλλιώτες αλλά το αντιλαμβάνεται και η εκάστοτε κεντρική εξουσία.

β) Ο τρόπος λειτουργίας των διοικήσεων όλα αυτά τα χρόνια και η γενικότερη απαξίωση της πολιτικής, είχε συνέπειες στα κοινά της πόλης, επηρέασε το είδος και χαρακτήρισε την ποιότητα της συμμετοχής. Είμαστε σήμερα, η μόνη δύναμη που μπορεί όχι μόνο να ανανεώσει τυπικά το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά να φέρει ξανά στο προσκήνιο την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών. Θα πετύχουμε με τη δύναμη των πολιτών!!! ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ τις ιδέες της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ ,της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Στο πρόγραμμά του «Πάμε Αλλιώς» έχουμε εκπονήσει αναλυτικό σχέδιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

Εφαρμόζουμε άμεσα, σε κάθε γειτονιά αυτό το σχέδιο. Η πολιτική συμμετοχή, συμμετοχή του λαού, αποκτά πάλι το νόημά της, δεσμεύει –καθορίζει και ελέγχει διαρκώς τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Καμία σχέση δεν έχει αυτό το σχέδιο με τις κακοποιημένες μορφές του, όπως τις εφάρμοσε με ανεπάρκεια και προχειρότητα αυτή η διοίκηση, της τελευταίας 8ετίας. Και δεν θα μπορούσε, γιατί είναι ΞΕΝΗ από καταγωγή - φυσιογνωμία και περιεχόμενο ως προς τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Είναι ενδεικτικό για αυτόν το χαρακτήρα της απερχόμενης Διοίκησης, ότι τολμά να μιλά για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ενώ έχει ΑΠΕΝΑΝΤΙ πολλές δεκάδες ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του ίδιου του ΔΗΜΟΥ που ΔΙΟΙΚΕΙ.

Όταν προσλαμβάνουν, λένε «ΣΕ ΕΒΑΛΑ» Όταν ΑΠΟΛΥΟΥΝ λένε «ΣΕ ΔΙΩΞΑΝΕ».

Κύριε Απερχόμενε Δήμαρχε , παντού χτύπησε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, παντού ΧΤΥΠΗΣΑΝ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Δεν ακούσαμε ΑΛΛΟΥ στον ΠΕΙΡΑΙΑ, δεν ακούσαμε ΟΥΤΕ στην ΑΘΉΝΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ. Είναι μοναδικά αυτά τα χαρίσματα της Διοίκησης ΚΑΣΙΜΑΤΗ. ΕΙΝΑΙ και μια εξήγηση. Γιατί έτρεξαν δυο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ και μια ντουζίνα Δημοτικοί ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ να σωθούν. Δημιουργώντας τελικά δικούς τους συνδυασμούς και διεκδικώντας τώρα να ΚΑΝΟΥΝ όσα ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ τόσα ΧΡΟΝΙΑ, Υποσχόμενοι να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΣΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ τον καιρό που ΣΥΝ-ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ. Αποποιούμενοι όχι μόνο τον απερχόμενο Δήμαρχο , αλλά και το παρελθόν τους, μαζί με τις κομματικές ταυτότητες και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Είναι όμως έτσι; Έχουν όμως αυτό το δικαίωμα;

Τι έκαναν π.χ τι πρωτοβουλίες ανέλαβαν για το ταλαιπωρημένο και υποτιμημένο πολύτιμο εμπορικό κέντρο της πόλης;

Έκαναν όλα αυτά τα χρόνια κάποια εισήγηση για εξορθολογισμό των δημοτικών τελών, ώστε να μην επιβαρύνονται δυσανάλογα μικρές επιχειρήσεις με μικρό τζίρο, αποκλειστικά και μόνο με βάση το εμβαδόν του καταστήματος;

Πρότειναν έστω τη Δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο, ώστε και να εισπραχθούν σταδιακά, αλλά και να λαμβάνουν υπόψη τη δυνατότητα αποπληρωμής από τους επιχειρηματίες;

Πρότειναν έστω την Απαλλαγή των καταστημάτων από τα δημοτικά τέλη για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, έως ότου να ανασυγκροτηθεί η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή;

Πόσους μήνες κάνει μια αδειοδότηση καταστημάτος και τι συμβαίνει αν δεν βρείς τον κατάλληλο άνθρωπο να επιταχύνει τις διαδικασίες;

Αυτοί είναι οι άνθρωποι της πιάτσας που υπόσχονται τις χρυσές δουλειές τώρα που θα τα λύσουν όλα, όταν γίνουν Δήμαρχοι. Αυτοί, που δεν έκαναν έστω δυο προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια, έστω για τα θέματα της «Αγοράς» όπου επικαλούνται τους ειδικούς.

Τονίζω και επαναλαμβάνω σήμερα για να γνωρίζουν οι πολίτες του Κορυδαλλού, την προχτεσινή αναφορά μου στα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας: Οι πολίτες, που αγαπούν τον Κορυδαλλό, θα πρέπει να το προσέξουν αυτό: "...Είμαστε η βασική δύναμη που βρίσκεται σταθερά απέναντι σε οποιαδήποτε αδιαφανή επιχειρηματικά - μεσολαβητικά συμφέροντα εποφθαλμιούν το Δήμο...".

Θέλουμε ΑΛΛΑΓΗ στο καθεστώς και όχι ΑΛΛΑΓΗ ΒΑΡΔΕΙΑΣ αυτών των συμφερόντων. Δεν μπορείτε κύριοι να είστε και με τα μνημόνια και υπεράνω των μνημονίων και να κρύβεσθε πίσω από την ταμπέλα του δήθεν ανεξάρτητου Κασιμάτης –Μελάς- Δημόπουλος συνειδητά εφάρμοσαν τα μνημόνια της φτωχοποίησης και συγκυβέρνησαν το Δήμο με την ΝΔ , έχοντας στην παράταξή τους στελέχη της. Είχαν κοινή πορεία , κοινά συμφέροντα , κοινό ταμείο. Ακόμη και κοινή διαφημιστική εταιρεία έχουν σήμερα , κάνοντας υπέρογκες δαπάνες για την προεκλογική τους καμπάνια ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.

Να μην κουράζονται με τη διανομή ακριβών προγραμματικών φυλλαδίων και υποσχέσεων. Κανείς Δεν τους πιστεύει. Διαθέτουν (ΤΟ ΠΟΛΥ) Την ίδια ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ με εκείνη του απερχόμενου Δημάρχου. Υποσχέθηκε προχθές από την τηλεόραση ο ένας εκ των δυο, ότι μόλις αναλάβει θα κάνει ΑΠΟΓΡΑΦΗ και έλεγχο στα πεπραγμένα της Διοίκησης.

Αναρωτιέται κανείς, επειδή ψήφιζε όλες τις Αποφάσεις ως το Δεκέμβριο του 2013 και είχε τη δυνατότητα από την υψηλή θέση ευθύνης και συνδιοίκησης ως Αντιδήμαρχος ΤΕΧΝΙΚΏΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, γιατί άραγε δεν ζητούσε ΕΛΕΓΧΟ και ΑΠΟΓΡΑΦΗ, που τώρα ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ με ΥΠΟΝΟΙΕΣ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΛΙΕΣ ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ...;

Πάμε στον δεύτερο επαναστατημένο Αντιδήμαρχο του κυρίου Κασιμάτη. Που ψήφιζε, ως το 2012... Υποσχέθηκε προχτές, από διπλανή πλατεία, νέα εποχή στις σχέσεις της Διοίκησης με το προσωπικό, πληρωμή όλων των απλήρωτων δεδουλευμένων, εργασιακό παράδεισο.... Το Φεβρουάριο του 2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν τρομερές καταγγελίες από τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων για τα εργασιακά θέματα, για απλήρωτους επί πολλούς μήνες εργαζόμενους, για απώλειες θέσεων εργασίας, για παρακράτηση χρημάτων από τη μισθοδοσία και από τράπεζες, που αφορούσαν παρακρατηθέντα για ΔΑΝΕΙΑ του προσωπικού.

Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ ότι ο κ. ΜΕΛΑΣ που καθόταν στα ψηλά έδρανα, δίπλα στον κύριο Γουρδομιχάλη και τον Χριστοφορίδη, προτίμησε να μείνει σιωπηλός; Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι βρεθήκαμε ΕΜΕΙΣ στο πλευρό των εργαζομένων, όπως και σε κάθε περίπτωση, όταν όλοι οι συνυπεύθυνοι ψήφιζαν σιωπηρά, αποδέχονταν σιωπηρά, και συναινούσαν εκκωφαντικά με τις πρακτικές του Κασιμάτη με τις βουλήσεις και τις προσταγές των πολιτικών προϊσταμένων; Χρόνια βαστάει αυτή η ιστορία.

ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΜΑΖΙ ΣΤΗΡΙΖΑΝ, ΜΑΖΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΝ, ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝ...

Και σήμερα κρύβουν από τον Κορυδαλλιώτικο λαό ότι έχουν στα ψηφοδέλτιά τους παραδοσιακά στελέχη της δεξιάς στον Κορυδαλλό και υποκρίνονται τους ανεξάρτητους.

Είναι συνυπεύθυνοι για την υπερχρέωση του Δήμου Κορυδαλλού και την κατάταξή του στους δέκα πιο χρεωμένους της χώρας Είναι συνυπεύθυνοι όλοι τους για τη φάρσα των ποδηλατοδρόμων, σε μια πόλη που διαρκώς γεμίζουν τσιμέντο με τις δήθεν αναπλάσεις Είναι συνυπεύθυνοι για την Ανοχή των καταπατητών στο «Παλαιό Λατομείο» Είναι συνυπεύθυνοι για την αλόγιστη χρήση της δημόσιας γης και την κατάληψη ή την περιφρόνηση πλατειών και των δημοσίων χώρων. Για τα ασυντήρητα αποριμματοφόρα καθαριότητας και τους κάδους σκουπιδιών που έχουν καταντήσει μολυσματικές εστίες. Είναι συνυπεύθυνοι για την χρεοκοπία και την κατάρρευση των δομών και υπηρεσιών που καταχτήθηκαν με αγώνες και πληρώθηκαν με τον ιδρώτα των Κορυδαλλιωτών και με το αίμα των εργαζομένων. Είναι συνυπεύθυνοι για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Δήμο Κορυδαλλού.

Είναι συνυπεύθυνοι για το ότι ο Κορυδαλλός δεν είχε δικό του Δημαρχείο και πλήρωνε 280.000 ευρώ το χρόνο ενοίκια για να στεγάσει τις υπηρεσίες του. Και αυτό που απέκτησε πρόσφατα να κοστίζει 12.000.000 ευρώ;

Θα μας εξηγήσετε γιατί; Θα κάνετε δημόσιο απολογισμό; Είναι συνυπεύθυνοι για τις ΚΟΙΝΣΕΠ στο Δήμο μας, που ανοίγουν την πόρτα στις ιδιωτικοποιήσεις και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα Είναι συνυπεύθυνοι για το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» που επέβαλαν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις μέσω Μ.Κ.Ο, που σε ρόλο εργολάβων ελπίδας και σε αγαστή συνεργασία με Δημάρχους καταργούν το εργατικό δίκαιο – ή ο,τι τουλάχιστον απέμεινε απ’ αυτό στην εποχή των Μνημονίων.

Είναι συνυπεύθυνοι για το ότι ο Δήμος δεν έγινε ασπίδα απέναντι στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας που τα μνημόνια τους κατάντησαν να ζούν μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια, ελπίδα και μέλλον. Και πολλοί απ΄ αυτούς χωρίς τροφή, στέγη, νερό, ηλεκτρικό, φάρμακα.

Αλλά και η παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου της ΝΔ , Γιάννη Διάκου, εναρμονίστηκε πλήρως με τις πολιτικές της καταστροφής και των μνημονίων της Ν Δ και σήμερα κάνει το ίδιο και ταυτίζεται με την ακροδεξιά, όπως και ο Σαμαράς. Απέναντι σε όλους αυτούς η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με την αντι ενωτική πολιτική που ακολουθεί πριμοδοτεί τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και των μνημονιακών πολιτικών , ακριβώς όπως κάνει και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Επιλέγουν την μοναχική πορεία, αντί της ενότητας της Αριστεράς. Εμείς όμως δεν θα σταματήσουμε λεπτό να καλούμε για την ενότητα όλων των αριστερών δυνάμεων σ΄αυτές τις δύσκολες και ιστορικές στιγμές που περνά ο λαός μας

Φίλες και Φίλοι Συναγωνιστές και συναγωνίστριες ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και σε ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ σημαίνει επιβεβαίωση και συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής τους για την πόλη. Σημαίνει όμως, ακόμα χειρότερα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ και ΣΥΝΕΧΙΣΗ για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΔΕΝ μας ξεγελούν!!!!

Κανείς ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. Κανένας ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. Κανείς φτωχός. Κανείς άνεργος. Κανένας ανασφάλιστος. Κανένας προδομένος συνδημότης μας δεν πρέπει να ξεγελαστεί!!! Φίλες και Φίλοι Συναγωνιστές και συναγωνίστριες Εμείς μπορούμε και θέλουμε να «Πάμε Αλλιώς» Έχουμε σύνθημα «Αλλαγή στο Δήμο, Ανατροπή παντού». Είμαστε εκείνοι που μπορούν μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία να παλαίψουν γι΄ αυτούς τους στόχους. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων από τις περικοπές και τις απολύσεις εργαζομένων του Δήμου. Δεσμευόμαστε να μην αφήσουμε καμμία κοινωνική δομή του Δήμου( Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΕΔΑΠΕ ) να διαλυθεί. Σε όσους θα ρωτήσουν πως και με τι πόρους, αφού υπάρχει κρίση, χρεωκοπία…

Τους απαντάμε ότι όλα ανατρέπονται και εμείς πιστεύουμε στην ανατροπή!

Συνεχίζουμε να δικεδικούμε την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας. Τούτο τον Μάη Αλλάζουμε την δημοτική πολιτική από την πολιτική της «βιτρίνας» στην πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες. Οι παλιοί Κορυδαλλιώτες θυμούνται τις διοικήσεις της Αριστεράς στον Δήμο να έχουν πετύχουν σε πολλούς τομείς, περισσότερα από αυτά που παρέχονται σήμερα, με πολύ λιγότερους πόρους και με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Θα τα καταφέρουμε. Σε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς τροφή, στέγη , φάρμακα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμείς αισθανόμαστε «ότι οφείλουμε» και όχι ότι θα πρέπει να αισθάνονται «ότι μας χρωστούν». Αυτό, θα αλλάξει αμέσως η δική μας πολιτική. Από τη πρώτη μέρα! Συνεχίζουμε να είμαστε εθελοντές και εθελόντριες στην ηρωϊκή και ανιδιοτελή λειτουργία του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά.

Δεν θα επιτρέπουμε στην Χρυσή Αυγή να εγκληματεί. Θέλουμε γειτονιές ζωντανές και ανεκτικές, Αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό, τον φασισμό, στην φτηνή πολιτική καπηλεία της ξενοφοβίας, τον ακροδεξιό λαϊκισμό.

Στηριζόμαστε στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολύτιμη στήριξή του αποτελεί την πρώτη και βασική προϋπόθεση της δυνατότητάς μας για ΝΙΚΗ. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση και στήριξη σε αυτόν τον αγώνα, που έχει ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ για την πόλη και μεγάλη ΑΞΙΑ για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Προχωράμε ΜΑΖΙ με τον Απόστολο Συρίγο, με δυνάμεις από την ιστορική παρουσία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με δυνάμεις από την αγωνιστική διαδρομή της παραδοσιακής Αριστεράς. Είναι πολύτιμη αυτή η συμμετοχή και για την ουσία και για την κατάθεση εμπειρίας και για τον βαθύτερο συμβολισμό της. Προχωράμε ΜΑΖΙ με δυνάμεις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ με ιδέες σοσιαλιστικές, δυνάμεις ανιδιοτελείς, ανθρώπους που δεν συμβιβάστηκαν, με ευαισθησία στο περιβάλλον, καθαρούς Κορυδαλλιώτες της «16χρονης Πόλης». Με τη συμμετοχή όλων των βασικών συντελεστών και του κορμού της, σύσσωμου του ιδρυτικού πυρήνα της. Είμαστε πολλοί, είμαστε χιλιάδες, είμαστε δυνατοί όσο ποτέ, ΘΕΛΟΥΜΕ δυνατά όσο ποτέ να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ.

Οι πολίτες το νιώθουν, δυό μέρες απέμειναν ... πόρτα πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο δυό μέρες απέμειναν παίρνουμε την υπόθεση της νίκης στα χέρια μας. Δεν σταματάμε λεπτό Οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν με την ενσώματη παρουσία και τη συμμετοχή τους, ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ έτσι κλειδώνουμε τη νίκη, έτσι κερδίζουμε τη μάχη, έτσι ανοίγουμε δρόμο για την ΑΛΛΑΓΗ της Πόλης και την Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού Τα ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΑ και ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Θέλουμε να επαναφέρουμε στο κέντρο της πολιτικής τον άνθρωπο και τις ανάγκες του να δώσουμε ΜΑΖΙ απάντηση στη φτώχεια να ζήσουμε σε ένα ποιοτικό και αξιοπρεπές περιβάλλον, να παραδώσουμε στους νέους χωρίς ντροπή το μέλλον που τους ανήκει και πρέπει να είναι καλύτερο. Το αξίζουν... Καλούμε τους Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο ελπίδας και ανατροπής του ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ. Με τους πολίτες για τους πολίτες, μπορούμε να κάνουμε το πιο αποφασιστικό βήμα για να αλλάξουμε την ζωή μας. Με τι δυνάμεις της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή στην πόλη και την χώρα.

Νίκη για την πόλη, Ανατροπή για τη ζωή μας!!!!