1.4.14

Βασίλης Συγλέτος

Ο Βασίλης Συγλέτος γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι Αττικής. Πρωτότοκος γιός του Κωνσταντίνου και της Βιργινίας Συγλέτου που κατάγονται από τον Αΐμονα Μυλοποτάμου Ρεθύμνης Κρήτης και κατοικούν στον Κορυδαλλό από το 1980. Την οικογένεια  του συμπληρώνει ο αδερφός μου Ζαχαρίας Συγλέτος.

Μέχρι και σήμερα διαμένει στον Κορυδαλλό με τη σύζυγο του, Χαριτωμένη Χατζηνικολάου.

Αποφοίτησε από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Κορυδαλλού το 2000, οπότε και εισήλθε στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω Πανελληνίων εξετάσεων. Αποφοίτησε το 2002 και συνέχισε τις σπουδές του στη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά από όπου έλαβε το πτυχίο του το 2007.

Εργάζεται ως Οικονομικός Διαχειριστής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, με το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, ενώ πρόσφατα έλαβε την ειδικότητα του Εξερευνητή – Δακτυλοσκόπου.

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αρχικά ως μέλος της ομάδας Κολύμβησης του Άρη Νικαίας και στη συνέχεια στις ακαδημίες καλαθοσφαίρισης του Πήγασου Κορυδαλλού έως το 2009, οπότε και μετεγγράφηκε στον αθλητικό σύλλογο Πόλις Καλλιθέας, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα ως αρχηγός της ομάδας, στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας έπειτα από την κατάκτησης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Επίσης αγωνίζεται στην ομάδα καλαθοσφαίρισης της Ελληνικής Αστυνομίας, με τα χρώματα της οποίας, έχει στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος, ενώ το 2013 κατακτήσε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σωμάτων Ασφαλείας στο Τορίνο της Ιταλίας.

Τέλος, από τον Οκτώβριο του 2013 φοιτά στη σχολή προπονητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο Βασίλης Συγλέτος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ” και τον Σταύρο Κασιμάτη.