29.3.13

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 6.00 μμ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Καλέσματα από ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, Πρωτοβάθμια Σωματεία και διάφορες συλλογικότητες, εξελίσσεται μια προσπάθεια μεγάλης σημασίας να «ξαναζωντανέψει» το Σύνταγμα- πολύ περισσότερο που το Σαββατοκύριακο έρχεται η "τρόικα" στην Αθήνα.

Kαι δεν πρέπει να φανούμε αφιλόξενοι και  πρέπει να το  καταβάλουν με κάθε δυνατή προσπάθεια...

Ας δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε το Σύνταγμα να πλημμυρίσει από κόσμο...

Συνεχίζουμε ενωμένοι τον διαρκή αγώνα για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας.

Προβολή: "Ο εφιάλτης του Δαρβίνου" από την ομάδα ελευθεριακής σκέψης

Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 9μμ

Το 1997 ο Αυστριακός σκηνοθέτης Hubert Sauper γυρίζει ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για το εμπόριο της πέρκας, την εκμετάλλευση και εξαθλίωση της τοπικής κοινωνίας, το αδυσώπητο πρόσωπο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, το εμπόριο όπλων και τους πολέμους που μαστίζουν την πιο πλούσια σε φυσικούς πόρους και πιο φτωχή σε κατοίκους ήπειρο της γης.

Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 Μαρτίου στις 8:30μμ Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων Παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων Α/συνέχεια και προφορική αφήγηση από τον επιμελητή της έκδοσης Δημήτρη Β. Προύσαλη (δάσκαλο, αφηγητή και μελετητή των λαϊκών παραμυθιών).
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παλαιστινιακής Γης ΣΑΒΒΑΤΟ, 30 Μαρτίου στις 8:30μμ Παραμύθια για γέλια και για κλάματα: ευτράπελες και χιουμοριστικές ιστορίες με την Ομάδα Αφήγησης “Ονειρευτές των Ιστοριών”.

σβούρα...

αυτά είναι...


28.3.13

Δωρεάν εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος» σε συνεργασία με το δήμο Κορυδαλλού συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού ανασφάλιστων παιδιών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει μεγάλη ανταπόκριση. Σήμερα Πέμπτη στα δημοτικά ιατρεία, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα γίνεται η τρίτη φάση εμβολιασμών, στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 58 παιδιά.

Επίσης για πρώτη φορά, από εθελοντή παιδοδοντίατρο, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος και καταγραφή προβλημάτων αναφορικά με τη στοματική υγιεινή των παιδιών.

Συγκέντρωση στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

Στις 5 Απρίλη ξεκινά ακόμα ένα στρατοδικείο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Πρόκειται για τις 250 βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις της οργάνωσης (ανάμεσα σε άλλα και για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή, το Πρωτοδικείο Αθηνών, τις Φυλακές Κορυδαλλού).

Σε αυτό το δικαστήριο δικάζονται 18 σύντροφοι: τα 9 μέλη της ΣΠΦ, ο Θ. Μαυρόπουλος, ο Γ. Μιχαηλίδης, ο Δ. Πολίτης, η Κ. Καρακατσάνη, ο Π. Μασούρας, η Σ. Αντωνίου, ο Α. Μητρούσιας, ο Κ. Σακκάς, ο Γ. Καραγιαννίδης.

Η στήριξη των συντρόφων μας είναι δεδομένη και η παρουσία μας στα δικαστήρια απαραιτητη. Κάλεσμα για τη διοργάνωση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα δικαστήρια στις φυλακές

Κορυδαλλού. πηγή : athens.indymedia.org

27.3.13

Mr. Sloane

φυλακές και Δήμαρχος

ΣΟΚ, η επίθεση στις φυλακές Τρικάλων δίνει άλλοθι στις ήδη υπο κατασκευή νέες φυλακές στον Κορυδαλλό

Φυλακή υψίστης ασφάλειας προωθεί η κυβέρνηση: "Αποφασίστηκε από τον κ. Πρωθυπουργό σε συνεργασία μαζί μας, η οργάνωση των λειτουργιών μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας, έτσι ώστε, εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σοβαρότατα είτε είναι βαρυποινίτες, είτε είναι υπόδικοι, να εγκλειστούν στις φυλακές αυτές..".
Η αλήθεια είναι πως από χρόνια και σε αντίθεση με τις εξαγγελίες και τα Κρατικά Δελτία Τύπου (περί έφυγαν και φεύγουν οι φυλακές μέσα από τη πόλη του Κορυδαλλού) εδώ και καιρό κατασκευάζουν νέες φυλακές υπερυψίστης ασφαλείας στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα στο πλαίσιο ασφαλείας των νέων φυλακών αλλά και παραπλάνησης του Κορυδαλλιώτικου λαού δημιουργείται ζώνη ασφαλείας στη νότια πλευρά η οποία προωθείται σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού ως παραχώρηση (για φιέστα) των γυναικείων φυλακών στον Δήμο!!!

Υ.Γ.1 (από το 2006, αρμόδιος Υπουργός) οι φυλακές Κορυδαλλού σε φυλακές υποδίκων και σταδιακά αυτές να απομακρυνθούν πλήρως από την περιοχή... «Στα παχιά λόγια των προηγούμενων κυβερνήσεων για μετεγκατάσταση φυλακών, το υπουργείο μας σήμερα κάνει έργα», κατέληξε.

Υ.Γ.2 κι εδώ το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου κ. Κασιμάτη το 2008 το οποίο εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα του αλλά τελικά ως πολύ συμαντικό στοιχείο κάποιο πουλάκι το είχε καρατήσει σε ps...

Υ.Γ.3 Μήπως, η επίθεση στις φυλακές Τρικάλων δίνει άλλοθι στις ήδη υπο κατασκετή νέες φυλακές στον Κορυδαλλό;

26.3.13

Το Σχιστό Κορυδαλλού

του Παντελή Δεντάκη. Οι γειτονιές της Αθήνας στη LiFO

Μένω στο Σχιστό Κορυδαλλού, μια ήσυχη και αρκετά όμορφη -από πλευράς φυσικού τοπίου- συνοικία του Πειραιά. Το Σχιστό είναι κτισμένο στο όρος Αιγάλεω και κατοικήθηκε κυρίως από ανθρώπους της μεσαίας τάξης μετά το 1974, oπότε και διακόπηκε η λειτουργία του λατομείου που υπήρχε στην περιοχή.

Στη γειτονιά δεσπόζει ακόμα μία τεράστια, πέτρινη πυραμίδα που απέμεινε μετά τη διακοπή των λατομικών εργασιών.

Η περιοχή ήταν στο παρελθόν ένα πυκνό δάσος. Όμως, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι Γερμανοί, κυνηγώντας ΕΑΜίτες, έβαλαν φωτιά κι έκαψαν σχεδόν όλο το βουνό. Διασώθηκε ένα μικρό κομμάτι του, που σήμερα αποτελεί έναν από τους ελάχιστους «πνεύμονες» του Λεκανοπεδίου.

Κοντά στο σπίτι μου υπάρχουν τα «πυροβολεία». Είναι στην κορυφή του βουνού, έχουν τρομερή θέα και εκεί πηγαίνουν τα παράνομα ή «άστεγα» ζευγαράκια με τ' αυτοκίνητά τους και... γεύονται τον έρωτά τους.

Η περιοχή είναι λίγο σαν χωριό. Δεν έχει σούπερ μάρκετ, κινηματογράφους, πολυκαταστήματα και εμπορικά. Υπάρχουν 2-3 φούρνοι, 2 μανάβικα και 1 χασάπικο. Ο Χάρης, μάλιστα, ο φαρμακοποιός μας, ελλείψει υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην περιοχή, εκτελεί και χρέη γιατρού! Δίνει την καλύτερη συμβουλή και το πιο αποτελεσματικό φάρμακο.

Το λατομείο/// φωτό: Ηλίας Κρουπής 
Η ατραξιόν του Σχιστού είναι οι ταβέρνες του. Τις δεκαετίες του '80 και του '90 υπήρχαν εδώ καμιά δεκαριά νησιωτικοσκυλάδικες ταβέρνες που προσείλκυαν κόσμο από όλη τη δυτική Αττική. Έχω δει τόσους γάμους και βαφτίσεις, τόσες κυρίες με τακούνι και πλατινέ μαλλί... Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, όλα αυτά είναι φαινόμενα... υπό εξαφάνιση.

Είναι σαββατόβραδο, κάπου αρχές του '90. Καθόμαστε με φίλους -πιτσιρικάδες τότε- στην κεντρική πλατεία. Είναι 3 το βράδυ. Είμαστε εκεί για χαζοκουβέντα και περιμένουμε εναγωνίως να επαναληφθεί το... συνηθισμένο φαινόμενο. Και να, κατά τις 3:30 συμβαίνει! Από την ταβέρνα «Νησιώτικο Στέκι» (ή κάπως έτσι) ακούγονται φωνές και βγαίνουν έξω καμιά πενηνταριά πελάτες, με τα κοστουμάκια τους (σταυρωτό σακάκι, της μόδας τότε) και τα κολλητά λαμέ βραδινά φορέματά τους. Ναι, συμβαίνει πάλι, τα σόγια του γάμου μαλώνουν. Καμιά πενηνταριά άνθρωποι να βρίζονται και να παίζουν ξύλο μεταξύ τους, η νύφη να μαλλιοτραβιέται με την πεθερά, ο γαμπρός να ανταλλάσσει μπουνιές με τον αδελφό της νύφης κι εμείς, από απόσταση, να στοιχηματίζουμε για το ποιος θα επικρατήσει. Συνηθισμένο φαινόμενο, που ήταν για εμάς το αποκορύφωμα της σαββατιάτικης εξόδου. Και όταν πια τα πράγματα ηρεμούσαν και τα σόγια έμπαιναν στα αυτοκίνητα κι εγκατέλειπαν τον τόπο του εγκλήματος, μπορούσαμε κι εμείς να πάμε για ύπνο.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται «αναπτυσσόμενη», αλλά αυτό φυσικά στην Ελλάδα δεν σημαίνει και πολλά. Καμιά τριανταριά νεοπλουτίστικες πολυκατοικίες, μία τεράστια εκκλησία που προσπαθεί να ανταγωνιστεί τη Μητρόπολη Αθηνών και θα αποπερατωθεί μετά από 20 χρόνια, αυθαίρετες κατασκευές κ.λπ. Το μόνο κτίσμα που βρίσκω ενδιαφέρον είναι το εκκλησάκι του Άι-Νικόλα, όχι γιατί έχει πραγματικά κάτι αξιόλογο από αρχιτεκτονικής άποψης αλλά γιατί είναι πολύ ταιριαστό με το τοπίο και τη χωριάτικη αίσθηση της περιοχής.

Ο Παντελής Δεντάκης σκηνοθετεί και παίζει στο Μια γιορτή στου Νουριάν στο θέατρο Πορεία. Παίζει επίσης στη Μήδεια του Μανχάταν στο θέατρο Από Μηχανής και τέλος σκηνοθετεί τον Βυσσινόκηπο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Το ρεμπέτικο του Πειραιά, κοινωνικές-πολιτικές προεκτάσεις

Παρουσίαση και ελεύθερη συζήτηση ξεκινώντας από τις αρχές του 1900, περνώντας από την ιστορική τομή της "μικρασιατικής καταστροφής" με την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, φτάνοντας στη λογοκρισία της δικτατορίας Μεταξά, της κατοχής και την περίοδο του εμφυλίου. Οι συνοικίες του Πειραιά, η εργατική και η αστική τάξη, οι "αξίες" και η θεματολογία του ρεμπέτικου, οι μουσικές και άλλες διαφοροποιήσεις. Η βραδιά θα συνεχιστεί με ρεμπέτικη μουσική. Κιθάρες, μπουζούκια και μπαγλαμάδες είναι ευπρόσδεκτα...

22.3.13

κουίζ: σκύλοι, μπαλάκι και τα άλλα ζώα;

ΣΟΚ, φορτηγα μεταφέρουν μπάζα μέσα στην καρδιά του όρος Αιγάλεω!!!

Μεγάλο ΣΟΚ, φορτηγά μεταφέρουν και αποθέτουν μπάζα μέσα στο όρος Αιγάλεω σε δασική περιοχή.  Για τη προστασία του συγκεκριμένου βουνού χρηματοδότουνται από κρατικά χρήματα ο ΠΕΣΥΔΑΠ κι ο ΑΣΔΑ... ενώ με λίγη προσοχή θα προσέξετε σκουπίδια και σακούλες μαζί με τα χώματα που αποθέτουν στο όρος.
Καθώς το όρος Αιγάλεω αποτελεί βασικά σημαντικό βουνό της Αττικής και του Πειραιά αλλά και ταυτόχρονα δασική περιοχή πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Και πιο συγκεκριμένα, υπάρχει Υπηρεσία και ποιά που να έδωσε τέτοια άδεια γι αυτό; ή να συμβαίνει παντελώς αυθαίρετα;
Διαβάστε για το "Οικοσύστημα όρους Αιγάλεω - Ποικίλου & λίμνης Κουμουνδούρου" και την με αριθμό πρωτ. 7655, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για τον χαρακτηρισμό του οικοσυστήματος Αιγάλεω - Ποικίλου & λίμνης Κουμουνδούρου ως περιοχής προστασίας της φύσης και την υπαγωγή της σε νομικό και διαχειριστικό καθεστώς περιβαλλοντικής προστασίας.

21.3.13

είναι χάρμα, είναι χάρμα το γερμανικό το άρμα...

Τα τελευταία τρία χρόνια (5) η Γερμανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής- εξαγωγέας στρατιωτικού εξοπλισμού στον κόσμο. Και αντίστιχα η Ελλάδα ο μεγαλύτερος πελάτης της...

Από το Σχιστό Κορυδαλλού στο όρος Αιγάλεω...


Στις 18 Μάρτη 2013 πραγματοποιήθηκε η πεζοπορική διάσχιση της βόρειας πλευράς του όρους Αιγάλεω με πρωτοβουλία συμμετεχόντων στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Pasamontaña.

68 άνθρωποι από τον Κορυδαλλό αλλά και συναγωνιστές/τριες από άλλες περιοχές ξεκινήσαμε από τον άνω Κορυδαλλό (Σχιστό) και μπήκαμε στο περιφραγμένο Διομήδειο όπου έχει ανοιχτεί πρόχειρη δίοδος από κατοίκους που θέλουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο βουνό και το δάσος.

Με θέα στο Σαρωνικό από εκεί, και πηγαίνοντας νότια, διασχίσαμε κυκλικά το βουνό έχοντας απέναντι μας το Χαϊδάρι και το Ποικίλο όρος. Μισή ώρα μετά η διαδρομή "γυρνάει" έχοντας θέα στο Θριάσιο Πεδίο, το Σαρωνικό και τη Σαλαμίνα. Κάπου εκεί αρχίσαμε να κατηφορίζουμε φτάνοντας στις τεράστιες γέφυρες του εμπορικού σιδηρόδρομου και στο σημείο όπου εκτελέστηκε τον Αύγουστο του '54 ο Νίκος Πλουμπίδης.

Εκεί υπάρχει ένα λιτό μνημείο για να θυμίζει ότι στις ρεματιές αυτές πριν 6 δεκαετίες το καθεστώς των δωσίλογων της Δεξιάς εκτελούσε αγωνιστές και αντιφρονούντες. Υπάρχει ακόμη, ένα πανό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Δραπετσώνας "Νίκος Πλουμπίδης".

Εκεί βρεθήκαμε και με άλλους συντρόφους/ισσες και παραμείναμε (τελικά) για 2 ώρες, φάγαμε και ήπιαμε, διαφορετικά, συντροφικά, ενώ τα παιδιά βρήκανε άπλετο χώρο και χρόνο...

Στην επιστροφή, αφού ειπώθηκαν δυό λόγια και μοιράστηκε κείμενο της πρωτοβουλίας, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Όσοι δεν έφυγαν από εκεί, γυρίσανε μέχρι τη Μονή Δαφνίου μέσα από καταπληκτικά μονοπάτια, ενώ κάποιοι συνέχισαν ανεβαίνοντας τις πλαγιές και περνώντας από αδιάβατα μέρη μέχρι να φτάσουν ξανά στο σημείο εκκίνησης.
 
Εκτός από τη θαυμάσια φύση, τα δεκάδες είδη δέντρων, φυτών και λουλουδιών, είδαμε από κοντά τις ισοπεδώσεις που έχουν γίνει για να φτιαχτεί ο εμπορικός σιδηρόδρομος που σκίζει το βουνό και το δάσος.

Διαπιστώσαμε την άγνοια που έχουμε οι κάτοικοι των γύρω περιοχών για το βουνό που στέκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από την καθημερινότητά μας. Το ραντεβού ανανεώνεται στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και αγώνα για τη φύση και την ελευθερία, από το όρος Αιγάλεω και την Πάρνηθα μέχρι την Εύβοια, τη Β.Α. Χαλκιδική και τον Έβρο.

πρωτοβουλία συμμετεχόντων στον αυτοδιαχειριζόμενο
κοινωνικό χώρο Pasamontaña

Πλατεία Ελευθερίας

Με καθυστέριση πολλών ετών τα έργα στην πλατειά για το Μετρό ξεκίνησαν μαζί και μια ανάπλαση πεζοδρομίων όπου μικραίνουν την ίδια την πλατειά και μας κληρονομούν για δεκαετίες τουλάχιστον μια ακόμη πιο αυξημενη (για τον ίδιο αριθμό οχημάτων, δηλαδή καθώς μικραίνει ο διάμετρος του δακτυλιδιού της πλατείας μικραίνει ταυτόχρονα και η παροχετευτικότητα του στον ίδιο χρόνο) κυκλοφοριακή συμφόριση.

Από το korydallos-gr.blogspot.gr

Μαύρη Δευτέρα...

Η Δευτέρα, κάθε άλλο παρά Καθαρή, προέκυψε για το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Λίγο πριν τις 10 το πρωί οι σειρήνες του διυλιστηρίου σήμαναν συναγερμό για τη φωτιά που προκλήθηκε από αυτανάφλεξη ποσότητας αργού πετρελαίου σε υψηλή θερμοκρασία το οποίο διέρρευσε από την νέα μονάδα Απόσταξης Κενού. Φλόγες 5-6 μέτρων ξεπήδησαν κοντά στη νέα μονάδα (Νο 31) του διυλιστηρίου. Αμέσως ένα μανιτάρι καπνού υψώθηκε πάνω από συνοικίες της πόλης θεατό και από τους πολυπληθείς επισκέπτες της Λαϊκής Αγοράς. Καθώς διάχυτος ήταν ο φόβος για επέκταση των ζημιών κλήθηκαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εισήλθαν στο διυλιστήριο. Μια ώρα μετά οι σειρήνες σήμαναν την λήξη του συναγερμού με ευτυχώς μικρές συνέπειες (2 πολύ ελαφρά τραυματισμένοι εργαζόμενοι σε εργολάβο του διυλιστηρίου).

Τέσσερις μόλις μήνες μετά την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του νέου διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), καθώς και λίγες μόλις ημέρες μετά την χορήγηση της επίσημης Άδειας Λειτουργίας από τα αρμόδια Υπουργεία, τα συνεχή επεισόδια ρύπανσης, καθώς και ατυχήματα -όπως το σημερινό, που δεν είναι μοναδικό- έχουν προξενήσει εντονότατη ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής.

Διάχυτος είναι ο φόβος για μόνιμη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και ότι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο γιγαντωμένο διυλιστήριο είναι ανησυχητικά επισφαλείς. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα, στις 24 Ιανουαρίου, σε μια περίοδο που τα ΕΛΠΕ δέχονταν εντονότατη κριτική για τα συνεχή επεισόδια ρύπανσης, το Σωματείο Εργαζομένων ξεναγούσε... έκθαμβους τον Δήμαρχο της Ελευσίνας και την Δημοτική Αρχή «σε ένα από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια στον κόσμο»!

Αναμένονται με ενδιαφέρον η επίσημη ανακοίνωση της Εταιρείας, του Σωματείου Εργαζομένων, αλλά και των εμπλεκόμενων αρμόδιων Αρχών. ECOELEUSIS

Υ.Γ. εμείς εχουμε μία πολύ μεγάλη απορία: πως και είναι δυνατόν ενώ ως κρατικά τα ΕΛΠΕ το πετρέλαιο κίνησης ευρωπαικού τύπου  που διέθεταν στην αγορά να ανταποκρίνεται απόλυτα ως απόδοση και συνθήκες στις προδιαγραφές του κι από τον Οκτώβριο και μετά ακόμη και από το δικό τους δίκτυο ΚΑΛΥΨΩ το συγκεκριμένο καύσιμο απλά να θυμίζει καύσιμα άλλα;

κακομοίρη Κορυδαλλιώτη... περίμενε...

δείτε αυτές τις εικόνες και βίντεο... αφορούν το Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού το οποίο καθημερινά μπαζώνουν και θάβουν μαζί με το μάλλον μας ... Υ.Γ. η συνέχεια είναι ακόμη πιο προκλητική...

19.3.13

ΩΠΑ!!!


Απλήρωτοι 70 και πλέον εργαζόμενοι στο Δήμο Κορυδαλλού με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» μέσω Μ.Κ.Ο διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους


Το «Πάμε Αλλιώς» πολύ έγκαιρα είχε ρητά κατηγορηματικά εκφράσει την αντίθεσή του στον τρόπο που επιχείρησαν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις σε συνεργασία με Δημάρχους και Μ.Κ.Ο, σε ρόλους εργολάβων ελπίδας, να εφαρμόσουν την κοινωφελή εργασία, ουσιαστικά καταργώντας το εργατικό δίκαιο – ή ό,τι τουλάχιστον απέμεινε απ’ αυτό στην εποχή των Μνημονίων.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου , αντί να διεκδικήσουν και να εγγυηθούν τη μόνιμη και σταθερή απασχόληση με σεβασμό στην εργατική νομοθεσία μέσα από τη δυνατότητα με πόρους του ΕΣΠΑ να υλοποιούν με δικό τους προσωπικό δράσεις για το περιβάλλον και τις κοινωνικές υπηρεσίες, βρήκαν τη φτηνή, αδιαφανή και χωρίς οικονομικό κόστος λύση των «ενοικιαζομένων» εργαζομένων των ΜΚΟ.

Αποτέλεσμα ; κοντά στους ήδη απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού να προστίθενται και οι 70 με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» μέσω Μ.Κ.Ο, εκτινάσσοντας στα ύψη τη δυσαρέσκεια των δημοτών απέναντι στη Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε τουλάχιστον 70 εργαζόμενοι στο Δήμο Κορυδαλλού με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» μέσω Μ.Κ.Ο, στους οποίους προστίθενται καθημερινά και άλλοι, ενώ απασχολούνται για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, όπως αυτή της υπηρεσίας καθαριότητας ή του πρασίνου ή των κοινωνικών υπηρεσιών, μένουν απλήρωτοι για το μεγαλύτερο μέρος της πεντάμηνης διάρκειας του προγράμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι εργάζονται στην αποκομιδή των απορριμμάτων, δεν έχουν ούτε γάντια, δεν τους χορηγείται γάλα και βέβαια δεν έχουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. 

Πρόκειται για προγράμματα επιχορηγούμενα από την ΕΕ μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με τις ασφαλιστικές εισφορές να πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ (με χρήματα δηλαδή που έχουν κρατηθεί από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων), χωρίς επίδομα αδείας, γάμου, παιδιών, σπουδών, τριετίας, αποδοχές αδείας και δώρα εορτών, με αμοιβή 25 ευρώ την ημέρα., ανεξάρτητα από την ειδικότητα του εργαζομένου. Μάλιστα, από κάθε εργαζόμενο ο φορέας του προγράμματος, δηλ. η Μ.Κ.Ο., παρακρατεί το 5% των αποδοχών του αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την εκμετάλλευση της ανάγκης των ανέργων για εργασία .

Τα προγράμματα αυτά δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία Με αφορμή την οικονομική κρίση πραγματοποιείται η μεγαλύτερη επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, ατομικές συμβάσεις. Με πρόσχημα μάλιστα την καταπολέμηση της ανεργίας, οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ συνέλαβαν την ιδέα της «κοινωφελούς εργασίας». ΄Ηδη οι 70 και πλέον εργαζόμενοι διανύουν τον τρίτο ή τέταρτο μήνα της εργασίας τους και για τους περισσότερους σε λιγότερο από ένα ή δύο μήνες λήγουν οι συμβάσεις και δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο η επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Το «Πάμε Αλλιώς» πολύ έγκαιρα είχε ρητά κατηγορηματικά εκφράσει την αντίθεσή του στον τρόπο που επιχείρησαν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις σε συνεργασία με Δημάρχους και Μ.Κ.Ο, σε ρόλους εργολάβων ελπίδας, να εφαρμόσουν την κοινωφελή εργασία, ουσιαστικά καταργώντας το εργατικό δίκαιο – ή ό,τι τουλάχιστον απέμεινε απ’ αυτό στην εποχή των Μνημονίων.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου , αντί να διεκδικήσουν και να εγγυηθούν τη μόνιμη και σταθερή απασχόληση με σεβασμό στην εργατική νομοθεσία μέσα από τη δυνατότητα με πόρους του ΕΣΠΑ να υλοποιούν με δικό τους προσωπικό δράσεις για το περιβάλλον και τις κοινωνικές υπηρεσίες, βρήκαν τη φτηνή, αδιαφανή και χωρίς οικονομικό κόστος λύση των «ενοικιαζομένων» εργαζομένων των ΜΚΟ. Αποτέλεσμα ; κοντά στους ήδη απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού να προστίθενται και οι 70 με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» μέσω Μ.Κ.Ο, εκτινάσσοντας στα ύψη τη δυσαρέσκεια των δημοτών απέναντι στη Δημοτική Αρχή.

15.3.13

Συνθέσεις και αντιθέσεις με φόντο την ανάπλαση
του παραλιακού μετώπου Δραπετσώνας

Το γόνιμο διάλογο μεταξύ κοινωνικών εταίρων με θέμα την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Δραπετσώνας άνοιξε εκ νέου η δημοτική κίνηση Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Αλλιώτικη πόλη», στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργώνωσε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Πολιτιστικό κέντρο Κερατσινίου «Αντώνης Σαμαράκης».


Στην εκδήλωση, το συντονισμό της οποίας ανέλαβε η εκπρόσωπος της «Αλλιώτικης πόλης» Μαρία Καραφέρη, συμμετείχαν διακεκριμένοι εισηγητές όπως η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Μάρω Ευαγγελίδου, η Αρχιτέκτονας του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής Τζίνα Σταυράκη που αντικατέστησε την Προέδρο Βιβή Μπάτσου, ο Project manager της Πολιτιστικής Ακτής και αρχιτέκτονας του ΟΛΠ Γιώργος Αραχωβίτης και ο Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας Αριστοτέλης Καρυτινός.

Η Μαρία Καραφέρη στο χαιρετισμό της παρουσίασε την ταυτότητα της «Αλλιώτικης πόλης», αλλά και το σκεπτικό επιλογής της ανάπλασης ως εναρκτηρίου θέματος ενός κύκλου ανοικτών συζητήσεων, εφόσον αποτελεί την «ευκαιρία» ανάπλασης της Δυτικής Αττικής από άποψη περιβαλλοντική, αναπτυξιακή και ποιότητας ζωής αλλά και το σημαντικότερο θέμα για τον ενοποιημένο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, μιας και η εξέλιξη της ανάπλασης αναμένεται να αλλάξει επί τα βελτίω και πολυεπίπεδα τη φυσιογνωμία της περιοχής. Εξάλλου, το θέμα της ανάπλασης τα τελευταία χρόνια επανερχόταν στην επικαιρότητα με απολύτως ετερόκλητους τρόπους (ανάπτυξη τύπου fast track, δημιουργία πίστας φόρμουλα 1, δημιουργία campus του Πανεπιστημίου Πειραιά, λιμάνι για κρουαζιερόπλοια ΟΛΠ), από διάφορους επισπεύδοντες, χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών.

Η Μάρω Ευαγγελίδου, Γενική Γραμματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. προσέγγισε το θέμα διαχρονικά, καταθέτοντας μάλιστα την εμπειρία της ως στελέχους του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής (ΟΡΣΑ) στο ζήτημα της ανάπλασης. Η Τζίνα Σταυράκη, Αρχιτέκτων του ΟΡΣΑ, αναφέρθηκε στο συντελεστή δόμησης της ανάπλασης που προβλέπεται σε 0,6, ενώ ο Γιώργος Αραχωβίτης, project manager της Πολιτιστικής Ακτής, επεσήμανε το προγραμματιζόμενο άνοιγμα του λιμανιού στην πόλη, επικεντρωνόμενος στα σχέδια που αφορούν στην περιοχή Καστράκι. Τέλος, ο γενικός διευθυντής ακίνητης περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας Αριστοτέλης Καρυτινός, που αυτοπροσδιορίστηκε ως ο «δράκος του παραμυθιού», στην άκρως ρεαλιστική τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος και την ανεύρεση κεφαλαίων ως προαπαιτούμενων για την με οποιονδήποτε τρόπο ανάπλαση της περιοχής.

Ο προς ανάπλαση χώρος έχει συνολική έκταση 640 στρέμματα, εκ των οποίων τα 2/ 3 κατά προσέγγιση ανήκουν σε ιδιώτες και ειδικότερα στην Εθνική Τράπεζα, στη Λαφάρζ και τα Ελληνικά Πετρέλαια και το εναπομείναν 1/3 περίπου ανήκει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο δημόσιο, ενώ ιδιοκτησία σε ένα μέρος έχει και ο ΟΛΠ. Οριοθετείται δε από τον επιβατικό λιμένα του Πειραιά (όριο ακτής Βασιλειάδη – Ακτοπλοϊκή σύνδεση

Δωδεκανήσου) το κέντρο διαχείρισης της Ψυτάλλειας και τον εμπορευματικό λιμένα (ΣΕΜΠΟ) και περιλαμβάνει την περιοχή των Λιπασμάτων, το εργοστάσιο των οποίων πλέον παραμένει ως μνημείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, τον όρμο των Σφαγείων, με την ΑΓΕΤ και τις εγκαταστάσεις της Aegean, και εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ που συνορεύουν με το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Η πρώτη βιομηχανική εγκατάσταση στην περιοχή πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Το 1909 χτίστηκε στην περιοχή το εργοστάσιο των Λιπασμάτων, εν συνεχεία το τσιμεντάδικο και ένα σαπωνοπείο, το ταμπάκικο, ένα ελαιοτριβείο, το γυψάδικο και ορισμένες παρεμφερείς ή συναφείς δράσεις. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή περίπου 20.000 Μικρασιάτες και Πόντιοι εγκαταστάθηκαν σε πρόχειρες κατασκευές γύρω από την περιοχή και αποτέλεσαν το φτηνό εργατικό δυναμικό για την λειτουργία των εργοστασίων, αναδεικνύοντας την περιοχή στη μεγαλύτερη βιομηχανική και βιοτεχνική περιοχή της χώρας.

Τα πρώτα ζητήματα στοιχειώδους κανόνων λειτουργίας της βιομηχανικής ζώνης τέθηκαν το έτος 1951, όταν η Δραπετσώνα έγινε Δήμος. Μετά από τη σιωπή της δικτατορίας ακολούθησαν τα μεταπολιτευτικά αιτήματα που όμως δεν αφορούσαν την απομάκρυνση των εργοστασίων, αλλά τη θέση κανόνων για την ασφαλέστερη και περιβαλλοντικά προσφορότερη λειτουργία τους. Μέχρι το 1982 η ιδέα να μετατραπεί η βιομηχανική ζώνη σε κάτι άλλο εκτός από χώρο εγκατάστασης εργοστασίων δεν είχε συζητηθεί ποτέ, ενώ μόλις το 1992 ολοκληρώθηκε η πρώτη μελέτη «για την πολεοδομική και οικονομική ανασυγκρότηση της Βιομηχανικής Ζώνης» από την Αναπτυξιακή Δήμων Πειραιά. Ο όρος δε «ανάπλαση» εισήχθη για πρώτη φορά το 1991, ενώ το εργοστάσιο των Λιπασμάτων διέκοψε την λειτουργία του μόλις το 1999.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη Β’ Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραά Στέφανος Χρήστου, οι δήμαρχοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Νίκαιας – Ρέντη Λουκάς Τζανής και Γιώργος Ιωακειμίδης και οι τέως Δήμαρχοι Δραπετσώνας Αλέξανδρος Χρυσός και Κώστας Χρονόπουλος. Επίσης παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Βαρελάς, Περιφερειακός Σύμβουλος Αθήνας, ο Γεράσιμος Γεωργάτος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ, η Συντονίστρια τομέα Αυτοδιοίκησης ΔΗΜΑΡ Σμαράγδα Παπαστεργιοπούλου. Παρόντες ήταν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Κερατσινίου- Δραπετσώνας Μαρία Μαίλη, Μαρία Μαράκου, Ξένια Φωτίου και Γιώργος Τσιρίδης, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Κανέλλος Λάλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Κυριάκος Θεοδωρακάκος, ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Μανουσάκης και Γενικός Γραμματέας Δήμου Νίκαιας – Ρέντη Κώστας Τσεφαλάς.

Αλλιώτικη πόλη
τηλ.6936883656
blog: http://alliotikipoli.blogspot.gr/
email: alliotikipoli@gmail.com
fb:Αλλιώτικη πόλη

PARTY

14.3.13

Ο Μεγάλος Δικτάτορας

Cine Σβούρα: Ο Μεγάλος Δικτάτορας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 8:30μμ

«Υπάρχουν μονάχα δύο σκηνοθέτες στον κόσμο. Και ο άλλος είναι ο Τσάρλι Τσάπλιν» Μπέρτολτ Μπρεχτ

Ο Τσάρλι Τσάπλιν, υποδύεται έναν διπλό ρόλο σ’ αυτήν την πικρή κωμωδία: τον αρχηγό ενός φασιστικού κράτους ένα πρόσωπο που ξεκάθαρα αναφέρεται στο Αδόλφο Χίτλερ και έναν αθώο εβραίο κουρέα υπήκοο αυτού του κράτους. Επίκαιρος όσο ποτέ ο μεγαλύτερος κωμικός όλων των εποχών σκηνοθετεί μια εύστοχη και πικρή (παρόλα τα χρόνια που περάσαν) αντιπολεμική σάτιρα.

Ύστερα από είκοσι χρόνια σε ένα νοσοκομείο, υποφέροντας από αμνησία, ένας εβραίος κουρέας επιστρέφει στην πατρίδα του. Εκεί όμως πολλά έχουν αλλάξει, καθώς ο παρανοϊκός δικτάτορας της Τομανίας, Αντενόιντ Χίνκελ, ο οποίος είναι ολόιδιος με αυτόν, σχεδιάζει να κατακτήσει τον κόσμο ξεκινώντας ταυτόχρονα μια μεγάλη εκστρατεία αντισημιτισμού. Όμως η ομοιότητα του ντροπαλού κουρέα με το μεγαλομανή δικτάτορα θα γίνει αιτία τρομερών παρεξηγήσεων…

Ο Τσάπλιν άρχισε για πρώτη φορά να επεξεργάζεται την ιδέα του Μεγάλου Δικτάτορα όταν ένας φίλος του, ο άγγλος σκηνοθέτης και παραγωγός Αλεξάντερ Κόρντα, τού ανέφερε ότι η κινηματογραφική του περσόνα θύμιζε πολύ τον Αδόλφο Χίτλερ. Αργότερα έμαθε μάλιστα ότι είχαν γεννηθεί με μια εβδομάδα διαφορά, είχαν περίπου το ίδιο ύψος και βάρος και ότι και οι δύο μεγάλωσαν μέσα στη φτώχεια ώσπου κατάφεραν να πετύχουν, ο καθένας φυσικά στο χώρο του. Όταν πλέον ο Τσάπλιν άρχισε να πληροφορείται τις πολιτικές πεποιθήσεις του Χίτλερ που βασίζονταν στο ρατσισμό και τις επεκτατικές ιδέες, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ομοιότητά τους αυτή προκειμένου να επιτεθεί στο Χίτλερ μέσω της ταινίας.
Η παραγωγή του φιλμ ξεκίνησε το 1937, όταν λίγοι πίστευαν ότι ο Ναζισμός ήταν μια τόσο καταστροφική και ολοκληρωτική ιδεολογία , όπως αποδείχθηκε το 1940 που κυκλοφόρησε η ταινία. Ο ίδιος ο Τσάπλιν δήλωσε ότι αν γνώριζε την πραγματική έκταση των κτηνωδιών των Ναζί «…δε θα διακωμωδούσε ποτέ τη δολοφονική τους παράνοια».

Σύμφωνα με ντοκουμέντα από τα γυρίσματα της ταινίας, ο Τσάπλιν άρχιζε να αισθάνεται ολοένα και πιο άβολα με το να σατιρίζει τον Χίτλερ όσο περισσότερα μάθαινε για τη δράση του Χίτλερ στην Ευρώπη. Τελικά η εισβολή στη Γαλλία τον ενέπνευσε να αλλάξει το τέλος της ταινίας και να συμπεριλάβει την περίφημη ομιλία. Αρχειακό υλικό αποκάλυψε ένα εναλλακτικό τέλος που απορρίφθηκε, όπου Γερμανοί εισβάλλουν σε ένα παραδοσιακό χορό. Ο Τσάπλιν έλεγε πως το κοστούμι του Χίνκελ τον έκανε να αισθάνεται πιο επιθετικός, ενώ κοντινοί του άνθρωποι τον θυμούνται να γίνεται πιο δύσκολος στη δουλειά τις μέρες που γύριζε τις σκηνές του στο ρόλο του δικτάτορα.

Όταν κυκλοφόρησε ο Μεγάλος Δικτάτωρ, ο Χίτλερ απαγόρευσε την προβολή του σε όλες τις χώρες που συνεργάζονταν με τη Γερμανία ή βρίσκονταν υπό την κατοχή της, στην Ισπανία μάλιστα προβλήθηκε μονάχα μετά το θάνατο του στρατηγού Φράνκο, το 1975! Όμως η περιέργεια έσπρωξε το Χίτλερ να εισάγει μια κόπια, την οποία πρόβαλε όχι μία, αλλά δύο φορές! Δυστυχώς η ιστορία δεν κατέγραψε τις αντιδράσεις του. Όταν το πληροφορήθηκε ο Τσάπλιν είπε: «Θα έδινα οτιδήποτε για να μάθω τι σκεφτόταν».

Παρά το μποϊκοτάζ, η ταινία προβλήθηκε μια φορά σε γερμανικό ακροατήριο. Κάπου στα κατεχόμενα Βαλκάνια, μέλη μιας αντιστασιακή οργάνωσης αντικατέστησαν την κωμική όπερα, που παιζόταν σε ένα στρατιωτικό κινηματογράφο, με μια κόπια του Μεγάλου Δικτάτορα που παρέλαβαν από την Ελλάδα. Έτσι μια ομάδα γερμανών στρατιωτών είχε την ευκαιρία να δει την ταινία. Κάποιοι από αυτούς εγκατέλειψαν την αίθουσα μόλις συνειδητοποίησαν τι έβλεπαν, ενώ κάποιοι άλλοι άρχισαν να πυροβολούν την οθόνη.

Ενώ κυκλοφόρησε δεκατρία χρόνια μετά το τέλος της βωβής περιόδου, ο Μεγάλος Δικτάτωρ είναι η πρώτη ταινία, στην οποία ο Τσάπλιν χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες που προσέφερε ο ομιλών κινηματογράφος. Υπήρξε υποψήφια για πέντε Όσκαρ: καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, μουσικής, Β’ και φυσικά Α’ ανδρικού ρόλου για την υπέροχη ερμηνεία του Τσάρλι Τσάπλιν.

Πεζοπορική διάσχιση του όρους Αιγάλεω

Aπό τον άνω Κορυδαλλό (Σχιστό) μέχρι το σημείο όπου εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι ο Νίκος Πλουμπίδης.

Συνάντηση, Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 στις 10πμ, στην πλατεία 25ης Μαρτίου (στάση παλαιό τέρμα) επί της οδού Δερβενακίων (προέκταση της Ποταμού).

Λεωφορεία: 806, 807, 809, 810, 814.

Τα τελευταία χρόνια το όρος Αιγάλεω δέχεται κι αυτό καταστροφικές παρεμβάσεις μακριά από τα μεγάλα φώτα της δημοσιότητας. Το βουνό, παρά τη σημαντικότητά του, είναι διαχρονικά υποτιμημένο και από όσους ζούμε στις γύρω περιοχές, γεγονός που βοηθά την εν λευκώ παράδοσή του στις ορέξεις κάθε ενδιαφερόμενου.

 πηγή: pasamontana

13.3.13

ΕΔΟΚ, να δεις, ΕΣΕΠΑ...

Δεν μας φτάνουν τα μπάζα και τα σκουπίδια στο "Αθήτικό Κέντρο Κορυδαλλού" τώρα κονομήσαμε και γκάμπριο αυτοκίνητο....

Εφτασε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε μαζί με μία ακόμη φιέστα - χέστα από τους ΕΔΟΚ (ex ΕΣΕΠΑ).

Τελικά, κάποιοι προκειμένου να βάλουνε στολή (έστω και ιμαζιόνε)  πηδάνε και το βουνό και τη φύση και το Αλήτικο Κέντρο Κορυδαλλού...

11.3.13

δεν είναι Ελλάδα αυτο που ζούμε... είναι σου λέω...





Φωτογραφία της Σεϊτανίδου Κατερίνας που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το Μέγα πλήθος της πορεία για το Χρυσό της Χαλκιδικής αλλά στο βίντεο ακολουθεί δείτε τι έδειξε το Μέγα
Υ.Γ.  μεταξύ μας τώρα σοβαρά ψάχνουν να βρουν αυτούς που έκαναν την επίθεση στις σκουριές όπου και κάψαν τα πάντα ενώ ταυτόχρονα αφήσαν την κεντρική κάμερα να γράφει... για τις ειδήσεις των οκτώ...


δεν είναι Ελλάδα αυτο που ζούμε...

Πολίτες του Μεσολογγίου συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του «Θεοξένια» διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά», αλλά και για τη γενικότερη απαξίωση του νομού.

ο Σηφουνάκης άλλαξε το νόμο υπέρ της «Ελληνικός Χρυσός»!!!

Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης παραδέχεται ότι ο Σηφουνάκης άλλαξε το νόμο υπέρ της «Ελληνικός Χρυσός»
Πριν από δυο βδομάδες γράψαμε για ένα… παρεμπίπτον σκάνδαλο, προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο σκάνδαλο της λειτουργίας μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Πρωταγωνιστής του ήταν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ της κυβέρνησης Παπαδήμου Ν. Σηφουνάκης, ο οποίος με τη συνέργεια του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σ. Λύτρα και των υπηρεσιών της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και έχει την ευθύνη για οτιδήποτε δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, άλλαξε ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο, κάνοντας σ’ αυτόν προσθήκη με την οποία διευκολύνεται η «Ελληνικός Χρυσός» να παρακάμψει το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για να εκδώσει οικοδομική άδεια για τις εγκαταστάσεις της στις Σκουριές. Αλλαξε το νόμο στη ζούλα, με τη μέθοδο της «διόρθωσης σφαλμάτων», η οποία απαγορεύεται για θέματα ουσίας και «περιορίζεται αποκλειστικώς σε γραφικά ή λογιστικά σφάλματα». Το έκανε στη ζούλα, για να μην αποκαλυφθεί ότι η δήθεν αθώα ρύθμιση ήταν «φωτογραφική» για την «Ελληνική Χρυσός» (και άλλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στη συνέχεια, που θα είχαν την ίδια ανάγκη).

Επειδή οι συνεχείς τηλεφωνικές «οχλήσεις» μας προς τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, η οποία ήταν πλήρως ενήμερη για την υπόθεση και το δημοσίευμά μας, προσέκρουαν σε τοίχο, ενώ σχηματίσαμε την εντύπωση ότι από υπηρεσιακούς παράγοντες υπήρχε συνέργεια στην παρανομία του Σηφουνάκη, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε γραπτώς στο σημερινό γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Α. Σαμαρά (όπως άλλωστε είναι όλοι όσοι τοποθετούνται σ’ αυτό το πόστο), ο οποίος δεν εμφανιζόταν στο τηλέφωνο, μολονότι το είχαμε ζητήσει κατ’ επανάληψη από τη γραμματεία του. Την περασμένη Τρίτη, λοιπόν, στείλαμε με fax την εξής επιστολή:

«Προς:
Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης
Υπόψη γενικού γραμματέα κ. Π. Μπαλτάκου

Οπως γνωρίζουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, με τις οποίες έχουμε κατ’ επανάληψη επικοινωνήσει, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, στο φύλλο της 23ης Φλεβάρη 2013 της εφημερίδας μας (Κόντρα, αρ. φύλλου 720, 23-2-2013, σελίδα 9) παρουσιάσαμε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: “Ακόμα και ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο άλλαξαν παράνομα”.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο Νόμο 4067/2012, στον οποίο από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Σηφουνάκη εισήχθη παρανόμως συμπλήρωση με το ΦΕΚ 99Α/2012.

Επειδή η δημοσίευση στο ΦΕΚ είναι αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, ενώ ο σχετικός νόμος (3469/2006, άρθρ. 16, παρ. 4) περιορίζει τη διόρθωση σφαλμάτων «αποκλειστικώς σε γραφικά ή λογιστικά σφάλματα», απαγορεύοντας διορθώσεις ουσίας, όπως αυτή στην οποία προέβη ο τέως αναπληρωτής υπουργός, παρακαλούμε να μας απαντήσετε εάν προτίθεστε να διορθώσετε τη συντελεσθείσα παρανομία, με απόσυρση της σχετικής «διόρθωσης» του ΦΕΚ 99Α/2012».

Πριν περάσει μια ώρα, ο κ. Μπαλτάκος επικοινώνησε προσωπικά με την εφημερίδα και στη συζήτηση που είχαμε συμφώνησε ότι πρόκειται για παρανομία και μας ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων λίγων ημερών θα αποστείλει έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό Στ. Καλαφάτη, ζητώντας του να επαναφέρει το νόμο στο περιεχόμενο που είχε όταν ψηφίστηκε από τη Βουλή. Επειδή όταν τηλεφώνησε ο κ. Μπαλτάκος δεν βρισκόταν στην εφημερίδα ο αρμόδιος συντάκτης και επειδή σε επανειλημμένες προσπάθειες που ο συντάκτης μας έκανε για να μιλήσει μαζί του ο κ. Μπαλτάκος δεν εμφανίστηκε, είμαστε αναγκασμένοι να αναφέρουμε αυτά που θα του λέγαμε. Πρώτο, δεν επιτρέπεται ν’ αφήσει στη διακριτική ευχέρεια του ΥΠΕΚΑ την αποκατάσταση της νομιμότητας, αλλά να την απαιτήσει, γιατί συνυπεύθυνη είναι και η γενική γραμματεία της οποίας προΐσταται. Δεύτερο, πρέπει να ενεργήσει τάχιστα, διότι ασκούνται πιέσεις από την «Ελληνικός Χρυσός» για να πάρει άδεια βάσει της παράνομης αλλαγής του νόμου από τον Σηφουνάκη.

Επισημαίνουμε λοιπόν και πάλι, ότι οι εγκαταστάσεις στο δάσος των Σκουριών είναι παντελώς παράνομες, διότι έγιναν χωρίς να έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.

ΚΟΝΤΡΑ – ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 9 ΜΑΡΤΗ (lesvosnews.gr)

10.3.13

The Hangover Part 3

Υ.Γ. κάποιον θυμίζει, έτσι;

7.3.13

TΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ -Έκθεση Φωτογραφίας

Η περιβαλλοντική οργάνωση Naturefriends International (NFI) οργάνωσε το 2012 ένα διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα “Αειφόρος Τουρισμός”. Οι βραβευμένες φωτογραφίες αυτού του διαγωνισμού, εκτέθηκαν σε μια έκθεση φωτογραφίας το Νοέμβριο του 2012 στο Λιντς της Αυστρίας. Μαζί μ αυτές και μια σειρά ακόμα από φωτογραφίες, που σκοπό έχουν να προβληματίσουν για θέματα που σχετίζονται με τις συνέπειες του μαζικού τουρισμού.
Το Eλληνικό Δίκτυο των Φίλων της Φύσης “ταξιδεύει” την παραπάνω έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα. Σκοπός της έκθεσης, αλλά και της ημερίδας που τη συνοδεύει είναι να ευαισθητοποιήσει το σύγχρονο ταξιδιώτη για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην περιοχή που επισκέπτεται και να τον προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύει μια μη συνετή επίσκεψη.

Η Έκθεση γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, τη Monumenta για την Προστασία της Φυσικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Περισσότερα για την έκθεση:
http://nfgr.org/index.php?view=details&id=20%3Atourism-photo-exhibition&option=com_eventlist&Itemid=30&lang=el

εντοπίσθηκε ελικόπτερο, πιθανόν για απόδραση από Κορυδαλλό

Το ελικόπτερο της φωτογραφίας όπως δείχνει και το εκκεντρικό στυλ του δεν είναι τυχαίο, όπως τυχαίο δεν είναι που πάρα πολλοί πιστεύουν πως μόνο με ένα τέτοιο θα δεχόταν να αποδρασει ο Λάκης από τις φυλακές Κορυδαλλού...

1944, η Μάχη της Αθήνας (΄Β μέρος)

1944, η Μάχη της Αθήνας (Α΄ Μέρος)

6.3.13

η μαχη της κοκκινιάς


ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ : 280 - Πολυεθνική Καπιταληστεία

Κλοπή στα καύσιμα!!! το μεγάλο κόλπο μετά τη μάνικα...

Με σύμμαχο την οικονομική δυσχέρεια των ελλήνων κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος μας μέσα από το εμπόριο καυσίμων... μιας και βάζοντας 10- 10 Ευρω καύσιμο δεν είναι δυνατη η παρακολούθηση της απόδοσης!
Μετά τη κλοπή στη μάνικα που το korydallos.blogspot.com έδειξε κι έθιξε πρώτο σειρά τώρα έχει πάρει η κλοπή της "πρωτείνης" δηλαδή τα καύσιμα ογκομετρικά είναι είναι εν τάξη  αλλά η απόδοση τους φτάνει έως και 50% κάτω από την απόδοση αντίστοιχου καυσίμου που πληρεί της νόμιμες Ευρωπαικές Προδιαγραφές. 
Συμβουλή: μόλις ανάβει λαμπάκι (ρεζερβουέρ) να γεμίζεις με καύσιμο το όχημα σου έως πάνω πάνω και να μηδενίζεις το χιλιομετριτή. Έτσι με αυτό βλέπεις εύκολα τον ίδιο πάντα όγκο με πόσα λίτρα το γεμίζει το κάθε βενζινάδικο (και αντιλαμβανεσαι αν σε κλέψουν στην ποσότητα) και με μία απλή διαίρεση μπορείς να βλέπεις  (λίτρα καυσίμου δια τα χιλιόμετρα που διανύσαμε κι όλο αυτό επί 100) τη κατανάλωση του οχήματος σου σε λίτρα για κάθε 100χλμ (κι αυτό διότι πέρα από αυξήσεις φόρων, τιμών κτλ είναι σταθερό μέγεθος).

Μην εκπλαγείται αν δείτε πως κάποιος που έχει ακριβο καύσιμο και κλέβει και 20% στη μάνικα μπορεί εύκολα να βγαίνει πιο φτηνός στο χιλιόμετρο από κάποιον άλλο...

Υ.Γ.1 Έχουμε και βίντεο και φωτογραφίες και τα έχουμε δώσει και κάπου αλλού...
Υ.Γ.2 Μπορείτε εδώ να δείτε άλλες αποδόσεις και καταναλώσεις  ίδιων με το δικό σας οχημάτων και να κρατάτε ηλεκτρονικά κι εύκολα φάκελο με τους ανεφοδιασμούς σας. Απλά μόνο να κάθεστε όταν θα δείτε πόσα λιγότερα λίτρα καίει συνήθως το αμάξι σας σε άλλη Ευρωπαική χώρα...

5.3.13

Στις φυλακές μπαίνει ότι χωράει από τη πόρτα...

Υ.Γ. η πίσω είναι πολύ μεγαλύτερη από την μπροστά για όσους δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, έτσι;

φωτογελοία: comedylab.gr

Το Κήρυγμα «φωτιά» του ιερέα των Ανωγείων

...κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε που προκάλεσε αίσθηση Αίσθηση προκάλεσε το...επαναστατικό ...κήρυγμα που εκφώνησε το πρωί της Κυριακής στο Αϊ Γιώργη των Ανωγείων ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης, στο μνημόσυνο του αγωνιστή της Αντίστασης Νταρολευτέρη (Αεράκη) εναντίον της τρόικας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα .

Ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης , γνωστός από την ενασχόλησή του με τα κοινά (πρόεδρος στον συνεταιρισμό, πρόεδρος στην ομάδα ποδοσφαίρου , σκοπευτικό όμιλο κλπ ) αλλά και ως λάτρης της τεχνολογίας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε. καλώντας το λαό να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς, που όπως είπε, «πίνουν το αίμα του λαού με φόρους και χαράτσια». Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν για την τεράστια φτώχεια, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια άνεργους, τους χιλιάδες άστεγους, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια και για τις 3.500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα.»

Ολόκληρο το κήρυγμα,όπως αναφέρεται στην Ανωγή, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,
Στους κατοχικούς καιρούς που ζούμε, οφείλουμε να μη μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να αντιστεκόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. O εχθρός παραμονεύει παντού…

Η πατρίδα μας είναι ουσιαστικά και κυριολεκτικά στα νύχια των ξένων τρωκτικών πίνοντας το αίμα του λαού με φόρους, χαράτσια, και κατασχέσεις.
Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη τους επόμενους μήνες, αν δεν αναλάβουμε πρωτοβουλίες, αν δεν αποφασίσουμε να ξεσηκωθούμε ενάντια στους νέο-κατακτητές που επέστρεψαν και πάλι σε τούτον εδώ τον τόπο μετά από 70 χρόνια.

Ο Ναζισμός αδέλφια είναι εδώ, μπορεί αυτή τη φορά να μην κρατάει όπλα με σφαίρες, όμως, τα «όπλα» που χρησιμοποιεί για να μας πολεμά είναι το ίδιο εξοντωτικά και επικίνδυνα με εκείνα της Πρώτης Κατοχής.

Βήμα-βήμα εξελίσσεται το μαύρο σχέδιο του Βερολίνου σε βάρος της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού νότου. Στην αρχή μας έκοψαν λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις και δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε.

Στη συνέχεια μας έκοψαν και μας ξανάκοψαν πάλι τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη φορολογία στα ύψη και πάλι η αντίδραση μας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Τώρα μας απειλούν ότι θα μας πάρουν τα σπίτια, την περιουσία και ότι έχει απομείνει και θα μας οδηγήσουν στη φυλακή. Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα αρπάζουν την ίδια μας τη ζωή και μεις απλά θα παρακολουθούμε το έργο; Θα μα αφανίσουν και μεις θα βλέπουμε το σήριαλ στα δελτία των 8, από τους καναπέδες μας;

Όχι βέβαια, θα βγούμε μπροστά, θα ξεσηκωθούμε, θα συγκρουστούμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο με όλους αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν τους σύγχρονους δούλους, τις σύγχρονες γαλέρες. Έχω ξαναπεί από αυτό εδώ το βήμα και θα το επαναλάβω: Δεν πρέπει να χαριστούμε σε κανένα, σε κανέναν που βάζει την υπογραφή του στο ξεπούλημα της πατρίδας. «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» όπως είχε πει ο Γέρος.

Και χωρίς να είμαστε ειδικοί επί των νομικών, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει και η έρευνα για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο στόμα του λύκου που λέγεται ΔΝΤ. Και βέβαια κάποιοι πρέπει να πληρώσουν, κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν για το κατάντημα της χώρας. Κάποιοι πρέπει να οδηγηθούν σε ένα νέο Γουδί. Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για την τεράστια φτώχεια, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια άνεργους, τους χιλιάδες άστεγους, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια για τις 3.500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα.

Μόλις προχθές βιώσαμε ένα ακόμα τραγικό περιστατικό στη Λάρισα όπου δυο φοιτητές πέθαναν από τις αναθυμιάσεις γιατί άναψαν μαγκάλι, γιατί δεν είχαν να αγοράσουν πετρέλαιο, γιατί πλέον η τιμή του είναι απαγορευτική για το λαό. Γι΄ αυτούς του δυο θανάτους ποιος θα πληρώσει; Ποιος θα τιμωρηθεί; Ποιος και τι θα πει στους γονείς τους που τα έστειλαν να μάθουν γράμματα στη Λάρισα και τους τα γύρισαν πίσω νεκρά; Και γι΄ αυτό όπως και για όλα τα άλλα εγκλήματα που συμβαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα κάποιοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, κι αν η δικαιοσύνη δεν μπορεί να το κάνει τότε υπάρχει και η λαϊκή οργή και η λαϊκή δίκη.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, στην Ελλάδα σήμερα εφαρμόζεται η πλέον ακραία εκδοχή του ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, εμείς είμαστε το πειραματόζωο, για το τι ακριβώς θέλουν να εφαρμόσουν στη συνέχεια σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Έχουμε όμως, την ιστορική ευθύνη να τους εμποδίσουμε και θα τους εμποδίσουμε.

Το δρόμο για το πώς θα τους σταματήσουμε τον έδειξε η πράξη του ανθρώπου που σήμερα τιμούμε, του αείμνηστου Νταρολευτέρη και βέβαια όλων των συναγωνιστών του που πήραν μέρος στη Μάχη στο Σφακάκι. Ο κατακτητής όπως έδειξαν και απέδειξαν δεν θέλει χάδια, θέλει μπάλα. Κι ο Νταρολευτέρης μαζί με τους άλλους ηρωικούς συντρόφους του έστειλαν τότε ξεκάθαρο μήνυμα στους ΝΑΖΙ, ΌΤΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

Το Σφακάκι, η Δαμάστα, το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων, η Αντίσταση των Κρητικών στην ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΧΗ μας δείχνει ποιο μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσουμε για να μπορέσουν αύριο μεθαύριο τα παιδιά μας να είναι λεύτερα και όχι ΔΟΥΛΟΙ. Αν δεν τον κάνουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρα μας…

Θα ήθελα από αυτό το βήμα να ανακοινώσω ότι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κάθε χρόνο στις 7 Αυγούστου ημέρα που έγινε η Μάχη στο Σφακάκι, θα πραγματοποιεί μνημόσυνο τιμώντας τους ήρωες αγωνιστές του Σφακακίου ως ένα ελάχιστο φόρο σε αληθινούς και αγνούς πατριώτες.

Αιωνία τους η μνήμη. ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Καλή σας ημέρα και ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.»

Η Ρόζα Λούξεμπουργκ & η «δημοκρατία της Βαϊμάρης»

Η "κόκκινη" Ρόζα γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1870....

Η Ρόζα Λούξεμπουργκ ήταν αυτή που είχε προειδοποιήσει ότι, μπροστά στην παρακμή του καπιταλισμού, το δίλημμα της ανθρωπότητας είναι «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Ο Μπέρτολ Μπρέχτ έγραψε: «Η κόκκινη Ρόζα χάθηκε κι αυτή, κανείς δεν ξέρει πού το κορμί της παραχώσαν. Έλεγε την αλήθεια στους φτωχούς. Γι’ αυτό κι οι πλούσιοι τη σκοτώσαν» "Η τάξη επικρατεί στο Βερολίνο".

Ηλίθιοι λακέδες! Η τάξη σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο ήδη "και πάλι θ’ ανορθωθεί μέσα σε κλαγγές" και μες στον τρόμο σας θα την ακούσετε σαλπίζοντας να διακηρύσσει: "Υπήρξα, υπάρχω, θα υπάρξω". Έτσι τελείωνε το τελευταίο (15/1/1919) κύριο άρθρο στην εφημερίδα "Die Rote Fahne" (Η Κόκκινη Σημαία) της Ρόζας Λούξεμπουργκ, την ίδια μέρα που πριν 93 χρόνια– δολοφονήθηκε η σημαντική αυτή μορφή του επαναστατικού σοσιαλιστικού κινήματος.

Ο θάνατος της Λούξεμπουργκ, όπως και χιλιάδων επαναστατημένων εργατών του Βερολίνου, σηματοδότησε το τέλος της γερμανικής επανάστασης του 1918-19 και οδήγησε στην «δημοκρατία της Βαϊμάρης».

Η Ρόζα Λούξεμπουργκ γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1870, ήταν Γερμανοεβραία γεννημένη στην Πολωνία και ξεκίνησε την πολιτική δράση της με την εφημερίδα "Η Κόκκινη Σημαία", όπου και συνίδρυσε το Σπάρτακουσμπουντ (Spartakusbund), μια μαρξιστική επαναστατική ομάδα από την οποία και δημιουργήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας με το οποίο έλαβε μέρος σε μια ανεπιτυχή επανάσταση στο Βερολίνο τον Ιανουάριο του 1919.

Το πιο γνωστό της έργο σε αυτή τη μάχη είναι το βιβλίο της «Κοινωνική μεταρρύθμιση ή επανάσταση» που εκδόθηκε το 1900, όμως υπάρχουν αναρίθμητα άλλα άρθρα και βιβλία της που καταπιάνονται με τη συγκεκριμένη διαμάχη. Το πρώτο πράγμα που ξεκαθάρισε η Ρόζα σε αυτή την αντιπαράθεση είναι το ζήτημα του ρεαλισμού, το ζήτημα ποιος είναι ο πραγματικά εφικτός τρόπος για να αλλάξουμε τον κόσμο. Με άλλα λόγια ξεκαθάρισε ότι η πάλη για μεταρρυθμίσεις προετοιμάζει, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πάλη για την επανάσταση.

Στις 15 Γενάρη του 1919, στρατιωτικά και παραστρατιωτικά ακροδεξιά αποσπάσματα (Freikorps), κατ’ εντολή της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Γερμανίας που είχε επικηρύξει το κεφάλι της με 100.000 μάρκα, συνέλαβαν και δολοφόνησαν τη Ρόζα Λούξεμπουργκ μαζί με τον Καρλ Λίμπνεχτ και άλλους συντρόφους της.

Κερατσίνι - Δραπετσώνα

4.3.13

κλειδώστε τα λουλούδια...

τα πράγματα έχουν ξεφύγει σε τέτοιο βαθμο  που κάποιοι βάζουν της "γλάστρας το κάγκελο" ώστε να μην κλαπούν οι γλάστρες...

Επιτέλους να καταδικάσουμε, όλοι μας, τη βασκανία...


φτου σου να μην μας βασκανισθείς...

Να κάνουμε και μία ερώτηση; Σε πόσους από τους "διάσημους" που έχετε συλλάβει έχετε δεσμεύσει τη περιουσία τους (ΜΑΣ, δηλαδή. Διότι αν κάποιος έχει κάνει υπεξαίρεση 18.0000.000++ έως ότου πάρεις τα γκαφρά πίσω οφείλει...) και φυσικά πάντα σύμφωνα με τους Νόμους;

Χώρια που και ζορισμένος και με 18... παντελονάτα μπορεί και χώνει στο σύστημα, εκτός κι αν έτσι είναι το παιχνίδι...

Κόμη Σούτρα: Η παράταση!


Παράταση στην παράστασή μας, σας περιμένουμε λοιπόν, για άλλες 2 εβδομάδες (4 παραστάσεις), μέχρι και τις 12/3, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 στο θέατρο 'Αλκμήνη', Αλκμήνης 8, στο Γκάζι.

2.3.13

Στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας απαντάμε με αγώνες!


Γλέντι με συλλογική κουζίνα το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης).

Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη!

Στην ζωή μας απαντάμε με κέφι και χαμόγελο!

Γιορτάζουμε τις απόκριες μαζί με την Ανοικτή Δημοτική Κίνηση ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, με συλλογική κουζίνα, με ένα ποτήρι κρασί και με τραγούδι. Όλοι μαζί μπορούμε, κανένας μόνος του στη κρίση.

Τηλ. επικοινωνίας: 6944509625 – 2104949070

1.3.13

Μασκέ πάρτυ το Σαββατο

BLAZE BAR-CAFE πλατεία Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλός