8.11.13

Εγκαίνια: Δημαρχείο Κορυδαλλού

Εγκαίνια για το νέο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, την ημέρα γιορτής των πολιούχων της πόλης, των Ταξιαρχών, σήμερα, 8 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα.
Φωτογραφία: Κρούπης Ηλίας από το korydallos-gr

Ακολουθεί σχετική ανκοίνωση από το «Πάμε Αλλιώς» για το Νέο Δημαρχείο.

Το Δημαρχείο ανήκει σε όλους μας, εμείς οι πολίτες αγωνιστήκαμε και διεκδικήσαμε ο χώρος του πρώην Ασύλου να παραχωρηθεί στο Δήμο, εμείς το πληρώσαμε, εμείς το χτίσαμε , δικό μας είναι .

Ο Κορυδαλλός μετά από 67 χρόνια από την ίδρυσή του ως Δήμος και 40 περίπου χρόνια από την πτώση της Δικτατορίας αποκτά το δικό του ιδιόκτητο Δημαρχείο. Κάλιο αργά παρά ποτέ, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί δυσθεώρητα χρηματικά ποσά (πρόσφατα 280.000 ευρώ το χρόνο!!!) για μισθώματα χώρων που έπρεπε να στεγάσει τις δημοτικές υπηρεσίες του και μάλιστα με τεράστιο έλλειμμα λειτουργικότητας, απόδοσης και εξυπηρέτησης, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους δημότες. Χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των δημοτών σε υπηρεσίες, πολιτισμό, άθληση, πράσινο, περιβάλλον κλπ.

Οι Κορυδαλλιώτες και οι Κορυδαλλιώτισσες δεν αισθάνονται υποχρεωμένοι απέναντι σε κανέναν πρώην υπουργό και σε κανέναν τοπικό παράγοντα. Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστούν γιατί άφησαν το Κορυδαλλό τόσα χρόνια χωρίς το δικό του σπίτι. Το Δημαρχείο ανήκει σε όλους μας, εμείς οι πολίτες αγωνιστήκαμε και διεκδικήσαμε ο χώρος του πρώην Ασύλου να παραχωρηθεί στο Δήμο, εμείς το πληρώσαμε, εμείς το χτίσαμε , δικό μας είναι .

Αυτό έλειπε να ευχαριστούμε κάθε πρώην υπουργό του θλιβερού χθες με τους τοπικούς υποστηρικτές του από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία και την σε εξέλιξη ανθρωπιστική κρίση. Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» σας καλεί σε συσπείρωση και αγωνιστική επαγρύπνηση για να βάλουμε τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και οδηγούν τους Δήμους σε «αργό» θάνατο με τις απολύσεις εργαζομένων και την κατάργηση αναγκαίων υπηρεσιών για τους δημότες.

Κορυδαλλός, 7-11-2013 «Πάμε Αλλιώς»