1.10.10

Οικοσύστημα όρους Αιγάλεω - Ποικίλου & λίμνης Κουμουνδούρου

Στις 29-7-2010, οι φίλοι του οικοσυστήμστος κατέθεσαν στον Οργανισμό της Αθήνας (ΟΡΣΑ), με αριθμό πρωτ. 2881 και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ-Γραφείο Υπουργού), με αριθμό πρωτ. 7655, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για τον χαρακτηρισμό του οικοσυστήματος Αιγάλεω - Ποικίλου & λίμνης Κουμουνδούρου ως περιοχής προστασίας της φύσης και την υπαγωγή της σε νομικό και διαχειριστικό καθεστώς περιβαλλοντικής προστασίας. Στη πρότασή μας αναφέρονται για πρώτη φορά τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και αναλυτικά στοιχεία για την χλωρίδα και πανίδα.Πρόταση για προστασία Ποικίλου όρους-Αιγάλεω 2010 Τώρα πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι μας το αίτημά με την δημοσιοποίηση της σωστής αυτής πρωτοβουλίας.
Θα σας κρατούμε ενήμερους για τη εξέλιξη της υπόθεσης.Χάρτης που περιλαμβάνει την περιοχή του άρθρου 21 ν. 2742/99 (ισχύον νομικό καθεστώς) και τις ζώνες χρήσεων γης.

Ειρήνη Βαλλιανάτου, Τάσος Λύτρας, Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου, Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω, Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., Όμιλος για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής στην Πετρούπολη « ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ »,
Περιβαλλοντικός Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου "Ο Δαφναίος Απόλλων", Περιβαλλοντικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου.