19.1.10

ξεκινά η κατεδάφιση των Γυναικείων Φυλακών;

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης αρμόδιο για τα σωφρονιστικά καταστήματα κ. Απόστολο Κατσιφάρα είχε ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης, προκειμένου να ενημερωθεί τόσο για την κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών όσο και για το συνολικό σχεδιασμό μέχρι την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των Φυλακών από την πόλη.

Όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός οι εργασίες για την κατεδάφιση των δυο από τις τρεις πτέρυγες των Γυναικείων Φυλακών ξεκινούν τις επόμενες μέρες, αφού διασφαλίστηκαν από την Κυβέρνηση οι απαραίτητες πιστώσεις για το έργο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας παρά το γεγονός ότι είχε υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου από τον Μάρτιο 2009, δεν υπήρχαν κονδύλια στον σχετικό κωδικό και ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί ήταν ορατός. Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξασφάλισε τις απαραίτητες πιστώσεις και οι εργασίες για την κατεδάφιση των Γυναικείων Φυλακών ξεκινούν τις επόμενες μέρες.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση και τη συνέπεια της Κυβέρνησης δυο μόλις μήνες μετά τη συνάντηση που είχε με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Υπογράμμισε δε ότι η κατεδάφιση και η παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο αποτελεί το πρώτο απτό δείγμα γραφής στο μεγάλο θέμα της απομάκρυνσης του συνόλου των φυλακών.
Ενόψει της έναρξης των εργασιών, την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου και τη συμμετοχή εκπροσώπου της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική» και του αναδόχου του έργου θα επισκεφτούν τις υπό κατεδάφιση πτέρυγες.

Για τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό ο Δήμαρχος θα ενημερώσει αύριο Παρασκευή σε ειδική σύσκεψη τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ετχή όλων είναι να δούμε επιτέλους πρόοδο κι όχι αυτά εδώ...

Υ.Γ. το κείμενο είναι απο το korydallos.gr και το οποίο πλέον είναι δομημένο έτσι ώστε να στηρίζει την αδιαφάνεια... χωρίς υπερσυνδέσμους!!!